Balogh Csaba, az önkormányzati választások előtt egy évvel, idén február elején mondott le. Hárman indultak a mai időközi választáson: Szilágyi László, Göd jelenlegi alpolgármestere, Kammerer Zoltán és Rataj András. Végül meggyőző fölénnyel a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer lett a befutó.

A szavazók 58,5 százaléka támogatta Kammerert

A Fidesz támogatásával, de függetlenként induló Kammerer Zoltán a szavazatok 58,5 százalékát gyűjtötte be. Szilágy 29,06 százalékot kapott, míg Rataj András 12,44 százalékkal zárt.

Változásra van szükség

„Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – fogalmaz posztjában Kammerer.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Karrierje

A kajakos a 2000-es sydney-i olimpián K2 500 méteren, valamint a kajaknégyes tagjaként is aranyérmet nyert, majd a 2004-es athéni olimpián szintén a kajaknégyes tagjaként lett első. Tovább három világbajnoki címmel is büszkélkedhet, profi karrierjét 2022 decemberében zárta le.

A gödi helyzet

Ahogy azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta kicsivel több, mint egy hónappal ezelőtt jelentette be a jelenlegi polgármester, Balogh Csaba, hogy lemond.

Nincs már demokrácia

„Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet. Most hátralépek mind politikus, de civilként folytatom tovább. Civilként már kimondhatom, hogy egyáltalán nem működik Gödön a demokrácia és az önkormányzatiság.” – közölte akkor Balogh Csaba.

Az alpolgármester is indult

A települést, Balogh Csaba lemondása óta Szilágyi László, alpolgármester vezeti. „1 éve választott meg a képviselő testület alpolgármesternek. A felek között hidat képezve ebben a rövid időszakban béke és nyugalom alakult ki. Pártpolitika mentesen haladtunk előre és sokat beszéltem, tárgyaltam annak érdekében, hogy Göd tovább léphessen. Tavaly alig volt vita a képviselők között. Talán ez is segítette munkámat és közel 1,5 milliárd forint fejlesztést nyertünk el” – írta a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak a választásokon induló alpolgármester.

Kampány

Szilágyi László kampányában próbálja bebizonyítani, hogy képes lesz vezeti a várost az elkövetkezendő egy évben is. A kampányban sokat támadta őt a kormánypárt. „Szomorú vagyok, hogy a fair play, tisztességes verseny nem áll érdekében egy pártnak, esztelen hazugságokkal vádolnak meg csak azért, hogy a hatalmat és pénzt megszerezzék. Remélem a gödiek átlátnak a szitán és arra fognak szavazni, aki eddig is hozott pénzt városunknak és szakmailag vezetni tudja településünket, illetve képes testületi többséget biztosítani a döntések során”. – szögezte le az alpolgármester.

Samsung

A kormány 2020-ban különleges gazdasági övezetnek minősítette Göd egy részét a Samsung folyamatosan bővülő akkumulátorgyára miatt, így a vállalat iparűzési adóját a város helyett a vármegyei önkormányzat kapja meg. Göd ezzel elvesztette a bevételeinek nagy részét, és kiszolgáltatottabbá vált a fideszes többségű vármegyei önkormányzatnak.

Pénz, pénz, pénz

„Ki kell egyezni a gyárral és tárgyalni a kormánnyal minél több pénz megszerzése érdekében. Ezt akarja a gödiek többsége, hiszen sok milliárd forintot kellene elköltenünk városunk úthálózatának felújítására, aszfaltos utcák építésére és a járdák helyrehozására. Szükség lenne új óvodára és iskolára és a Samsung okozta környezeti hatásokra is támogatás kell szerezni” – mondta hírportálunknak Szilágyi László.

Már korábban is voltak problémák

Mint ismert Gödön már korábban, 2020-ban is voltak problémák, a Momentum és a DK-LMP-Jobbik képviselői feszültek össze. A helyzet akkor hónapokon át húzódott, sőt odáig fajult, hogy az LMP, a DK és a Jobbik képviselője országos vezetőknél jelentette fel levélben, Balogh Csabát.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook