Törzsvendégnek számít egy budai pékségben Kern András, amivel nem is lenne baj, ám a színművész a látogatásai alkalmával rendre tilosba, a járdán parkol. A járókelők már többször látták közvetlenül a pékség előtt parkolni Kern András, legutóbbi akciójáról fotó is készült.

A járdán parkolt

A színész azt mondja, parkoló kellene a pékség elé, ami a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán található. A Kossuth-és Jászai Mari díjas színművész ugyanis, ha beugrik a pékségbe, akkor a zebrán áthajtva, felparkol a járdára, erről legutóbb fotó is készült.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy pékségbe ugrott be

„Kern András művész úr ismét ugyanabba a pékségbe látogatott el, ami bizonyára a kedvenc helye lehet. 2021 januárjában az önök lapjában is látható volt erről hír. A helyzet most ugyanaz, ugyanott. A pultnál látszik is hátulról a művész úr” – mondta a Blikknek a kép készítője, aki hozzátette, a zebra előtt várakozó emberek értetlenkedve nézték végig a jelenetet.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Parkoló kellene

„Nagyon kellene oda egy parkoló, mert lehetetlenség megállni a közelben. Jó lenne, ha lenne ott egy hely, ahol szabályosan parkolhatna, aki autóval érkezik és siet” – mondta a portál megkeresésére a színész, akinek tettét a 2. kerület polgármestere, Őrsi Gergely sem hagyta szó nélkül.

Megszólalt a polgármester

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal” – kezdte bejegyzését a Facebookon a polgármester, majd így folytatta:

Veszélyben a gyalogosok

„Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak.”

Megoldást sürget

„Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását!”

„Vigyázzunk Budára”

„Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni. Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk Budára!” – zárta gondolatait a polgármester.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Őrsi Gergely posztja:

Kiemelt kép: Kern András – Forrás: