Elképesztő küzdelmen van túl a legendás zenész. Noha korábban daganatot találtak nála, azonban keményen küzdött, hogy meggyógyuljon. Erőfeszítéseit siker koronázta, így most azt hangsúlyozza, milyen fontosak a szűrővizsgálatok.

Kiváló kezekben van

„Azt kell mondjam, eléggé bevállalós életet éltem. Félévenként megyek az orvos barátomhoz, aki Magyarország egyik legjobbja. Benéz, megnéz, átnéz, ha kell, akkor további vizsgálatokra küld, ennek köszönhetően a következő 15 év állítólag garantálva van” – mondta el a Borsnak az Edda frontembere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lelki eredetű problémára gyanakodott

A lap emlékeztet, néhány évvel ezelőtt rákot diagnosztizáltak nála. A legalapvetőbb dolgok is problémát jelentettek számára. Megpróbált pozitívabban gondolkozni, hogy felépüljön, mivel úgy gondolta, lelki eredetű dolgok okozták vastagbélrákját.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érdemes elmenni időként a vizsgálatokra

„Tudom, hogy a férfitársaim nagyon majréznak, ezért azt üzenem nekik, ha komolyan veszik a szerelmet és a szexuális életet, akkor is érdemes 1-2 évenként elmenni egy urológiai vizsgálatra. A bajok megelőzhetőek, emellett a hosszan tartó, örömteli párkapcsolatot is könnyebben garantálja…” – vélekedett.

Kisírta magát, miután megtudta

A zenész bevallotta azt is, mit érzett, amikor megtudta, hogy daganata van. „Megmondom őszintén, amikor beültem a kocsiba – hála Istennek nem volt velem senki –, kisírtam magam. Ha az embernek ez lebeg a feje fölött, nem is önmagát sajnálja, hanem azokat, akiket itt kell hagynia, és akik esetleg még számítanak rá, de lehet, hogy menni kell.”

Könyvet ragadott

„Miután hazaértem, elolvastam dr. Hamer: Orvostudomány a feje tetején című könyvét, és rájöttem, mi okozta a bajt, amit részben én indukáltam, majd elindultam a gyógyulás útján. Az okot kell megszüntetni, legyen az párkapcsolat, munkahely, csalódás vagy bármi” – tette hozzá.”

Odafigyel az életére

Majd elkezdett sportolni, nem iszik alkoholt, helyesen étkezik. Úgy fogalmazott, „fatalista vagyok és ezerrel élem az életem, persze ettől függetlenül betartom azokat a láthatatlan, de fontos szabályokat, amik észszerűnek tűnnek. 13 éve nem iszom alkoholt, odafigyelek az étkezésre és sportolok.”

Ha holnap menni kellene, azzal sem lenne semmi baj

„56 éves koromig minden egyes nap futottam, mindegy, milyen cudar idő volt. Azóta pedig úszok és mindenféle gyakorlatokat végzek otthon, fekvőtámasz, hátizom, hasizom. Az utóbbi napokban két alkalommal is közel három órát énekeltem a színpadon, de ha holnap menni kellene, azzal sem lenne semmi baj. Megköszönném a jó Istennek, amit megélhettem és kész” – jelentette ki.

Végtelen szomorúság

Nem kizárólag betegsége egyedüli nehézség a rocklegenda életében. Mint októberben beszámoltunk róla, az EDDA művek Facebook-oldalán tudatta, hogy tragikus hirtelenséggel meghalt, barátjuk, munkatársuk, Kiss Zoltán “Hagyma”, akivel már közel három évtizede rótták az utakat.

Soha nem volt balesete

Soha nem volt semmi baja, nem betegeskedett, csak mosolygott, ő volt a viccmester, elképesztően sokszor nevettetett meg bennünket, 2-3 ezer viccet fújt kívülről. Huszonnyolc éve szállította a zenekart, már most hiányzik. Hétmillió kilométeren volt túl, és soha nem volt balesete” – mesélte a fontember.

Nem térnek magukhoz

Pataky Attila azt is elmondta, a hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint úgy tudni Zoltán éppen biciklivel tartott hazafelé, majd lekanyarodott az útról és vélhetően rosszul lett, elcsúszott, majd olyan komoly fejsérülést szenvedett, hogy meghalt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Képünk forrása: Tv2.)