Hamarosan eladóvá válik minden idők leggonoszabb magyar emberének tartott Pándy András háza. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő eladja a néhai sorozatgyilkos családirtó ingatlanát.

Állami tulajdon lett

Minden idők legkegyetlenebb magyar bűnözőjének egykori otthona Dunakeszi egyik kertvárosi utcájában áll és időközben állami tulajdon lett. A Blikk arról ír, hogy miután saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt az idős Pándy András egy belga börtönbe került, a gyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni elvetemült apja elől. De lemondott az örökségről, így az a magyar államra szállt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Belgiumból tért haza

A lelkész a házat kilencvenes években vásárolta Dunakeszin. Akkor tért haza, amikor Belgiumban szorulni kezdett a nyaka körül a hurok: az ottani hatóságok vizsgálódni kezdtek eltűnt családtagjai és szeretői után.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sorozatgyilkos volt

A magyar származású protestáns állelkész lányával, egyben 32 évig ágyasával, Ágnessel közösen hat családtagjukat irtotta ki 1986–89. között. 1997 nyarán bukott le, amikor Ágnes mindent bevallott a rendőröknek. A nő a „hitvesi ágyat” óvta, hiszen Pándy szemet vetett az akkor 16 éves Réka lányára. Ágnes anyját, édestestvérét, míg Pándy a második feleségét és két nevelt lányát ölte meg.

Hamis bizonyítékok

Pándy néhány évet töltött el itt, és közben hamis bizonyítékokat gyártott, hogy eloszlassa a vele kapcsolatos gyanúkat. Például statisztákkal eljátszatta eltűnt családtagjait, és a felvételeket elküldte Belgiumba. Amikor 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még töviről hegyire átkutatták. Felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak. Soha senki nem költözött ide többé ide azóta.

Bozótos rejti

Az utcában sétálva úgy tűnhet, mintha nem lenne gazdája a horrorháznak – írja a Blikk. A kertet és az épületet, amelyben a sorozatgyilkos Pándy András hajtotta álomra fejét, most áthatolhatatlannak tűnő bozótos rejti a kíváncsi tekintetek elől.

Így néz ki a telek a Google felvételén:

Eladja az állam

Immár a magyar államnak sem kell a sötét múltú ingatlan. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő közölte, hamarosan pénzzé teszik. “Az Ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került a Magyar Állam tulajdonába a jogszabályok és előírások maradéktalan betartása mellett az állami tulajdonban lévő ingatlanrész értékesítését tervezzük.”

Bonyolult jogi helyzet

Az adásvételt kissé megbonyolítja, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről, azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott.

Lehet megveszi a szomszéd

Pándy András házának helyén az ötvenes években még disznóólak álltak. A hatvanas években kerítették el és építették fel az akkori tulajdonosok a házat. Ha mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, gondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit – mondta a Blikknek.

Így történhet az eladás

Balogh László, az ingatlan.com vezetője megerősítette: ha osztatlan közös tulajdonban van egy telek, a társtulajdonosokat elővásárlási jog illeti meg. Ez azt jelenti, hogy ha valaki jelentkezik a hirdetésre és ad egy árajánlatot, a telek társtulajdonosának joga van ugyanannyiért megvásárolni előle az ingatlant. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Pándy András – Fotó: MTI