Árnyék nélküli parkolóban hagyta egy váci édesanya az autóját úgy, hogy kislánya benne ült. Az asszony bement vásárolni, a gyereket pedig bezárta a kocsiba. A járókelők figyeltek fel a gyerekre, aki üvöltött az autóban.

Autóban hagyta a gyereket

Kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indított a rendőrség azzal a 41 éves nővel szemben, aki úgy ment be vásárolni június 11-én egy váci bevásárlópark egyik üzletébe, hogy közben hatéves lányát az autóban hagyta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Üvöltött az autóban

A kislány dörömbölt és teli torokból üvöltött, ezt egy szemtanú videóra is vette, és később feltöltötte a Facebookra.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Be volt zárva az ajtó

Ezután indított eljárást a rendőrség, mert bejelentést senki sem tett. A szemtanú egyébként próbált segíteni a kislánynak, de az autó zárva volt, mire pedig indult volna, hogy bemondassa a hangosbemondóba, jöjjenek már és engedjék ki a gyereke, az anya visszaért.

Gyanúsított lett az anyuka

A rendőrség a Police.hu-n megjelent közleményben azt írja, hogy 2021. június 23-án kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították meg az anyát.

Nem volt árnyék a közelben

Az autó egy árnyék nélküli, napsütötte parkolóhelyen állt akkor, amikor a kinti hőmérséklet legalább 25,5 Celsius-fok volt – írja a rendőrség.

Nem akart kiszállni a kislány

Az asszony a kihallgatásán elismerte, valóban egyedül hagyta gyermekét, elmondása szerint előzőleg összevitatkoztak, lánya duzzogott és nem akart vele menni egy üzletbe.

Hagyott vizet a kislánynak

Az anya azt mondta a rendőröknek, hogy adott neki egy félliteres ásványvizet, rázárta a kocsit és ott hagyta.

Hiba volt

Szerinte ugyan 5-10 percnél többet nem töltött tőle távol, és belátta, hogy hiba volt ezt tennie, de szerinte bűncselekményt nem követett el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció