Konzulként is szolgált, számos céget vezetett, valamint egyetemen is oktatott az a milliárdos üzletember, aki műrepülő figurák végrehajtása közben zuhanhatott le szombat délelőtt. A gépet korábban Besenyei Péter is vezette, az ünnepi légiparádékon többször átrepült vele a Lánchíd alatt.

Lezuhant a kisrepülő

Amint arról hírportálunk is beszámolt, szombaton délelőtt egy kisrepülőgép csapódott Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre. .  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

20-an keresték az eltűnt gépet

Délelőtt fél 11-kor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy eltűnt egy kisrepülőgép a radarról Martonvásár közelében, és feltehetően lezuhant. Az érdi, törökbálinti, martonvásári tűzoltók 4 járművel, 20 emberrel keresték az eltűnt gépet

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A honvédség is kereste a gépet

Szombat délelőtt a Magyar Honvédség azt közölte Facebook-oldalán, hogy egy eltűnt kisrepülőgépet kerestek Martonvásár környékén, az akcióban pedig részt vett az MH légi kutató-mentő szolgálata is. 

Besenyei Péter gépe

Meg nem erősített információk szerint a Martonvásár és Ráckeresztúr közelében lezuhant kisrepülőgépet korábban Besenyei Péter műrepülő-pilóta vezette több alkalommal is, amikor a fővárosban, a légiparádék keretében átrepült a Lánchíd alatt – írja a feol.hu.

Ez a repülő zuhant le szombaton

Mindketten meghaltak

A gépet a 60 éves dr. Magyari József vezette, neki és a 19 éves utasának esélyük sem volt a túlélésre. „Meg kell várni a kivizsgálást, hogy megtudjuk, mi történt. Jelen pillanatban ennél többet nem tudok mondani” – mondta a Blikknek Besenyei Péter, aki jól ismerte a repülő tulajdonosát.

Rajongott a repülésért

dr. Magyari József Erdélyben született. Korábban azt írta magáról, hogy hobbija az olvasás és a sport. „Gyerekkorom óta rajongok a repülésért, annak minden formájáért. Szeretem a régi közlekedési eszközöket, az oldtimereket, földön, vízen, levegőben”.

Pályafutása

A rendszerváltás óta számtalan fontos állami és piaci pozíciót töltött be. A 90-es években egy vagyonkezelőt irányított, később pénzügyi és tanácsadó cégek felügyelőbizottságában is feltűnt, 2013–2014 között rövid ideig a külügyi tárca főtanácsosa volt, majd egy éven át Magyarország szingapúri nagykövetségén dolgozott konzulként. 2015-ben a Vértesi Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója volt, majd MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt vezérigazgatója lett.  

Eljárás indult

A baleset következtében a légi járműben utazó két férfi a helyszínen meghalt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. – írja a police.hu. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a baleset után – Forrás: MTI/Máthé Zoltán