Akár négy évet is csúszhat a Dél-budai Centrumkórház építése, amelynek építése egy korábbi ígérettel ellentétben még el sem kezdődött. A szuperkórház megvalósítását felügyelő cég szerint pedig akár ez a csúszás hosszú éveket is jelenthet.

Négy évvel ezelőtt jelentették be

A szuperkórház építését négy évvel ezelőtt jelentették be, az eredeti tervek alapján pedig 2023-ban adták volna át, ami később aztán 2026-ra módosult. Bedros J. Róbert, a beruházásért felelős miniszterelnöki megbízott tavaly azt mondta, hogy idén tavasszal elkezdődik a Dél-budai Centrumkórház építése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondja Újbuda polgármestere

László Imre, Újbuda polgármestere azt mondta Budának nagy szüksége van egy korszerű egészsgéügyi létesítményre. Okkén arról beszélt, hogy míg Pesten elég sok kórház található, addig a budai oldalon jóval kevesebb. Arról is beszélt ,hogy a kormány európai uniós pénzből szeretné a centrumkórházat felépíteni, szerinte azonban egyre kisebb az esélye, hogy az 1200 ágyasra tervezett dél-budai egészségplázát 2026-ra tető alá hozza a kabinet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kapcsolódó:

Az anyagi fedezet hiánya

A polgármester az ATV híradójának továbbá azt nyilatkozta “Az anyagi fedezete nincs meg, csak emlékeztetni akarom a nézőket arra, hogy jelen pillanatban beruházásoktól vont meg pénzt a kormány, annak érdekében, hogy, úgymond, idézőjelbe tenném, takarékoskodjon”

Négy évig tarthat

“A kiviteli tervek idén elkészülnek, ezt követően uniós közbeszerzési eljárás keretében kerülhet sor a kivitelező kiválasztására. A kivitelezés a beruházás méretére és összetettségére való tekintettel a minimálisan előírt 3 hónapnál várhatóan több időt vesz majd igénybe. A kivitelezés körülbelül 4 évig tart” – ezt már a szuperkórház megvalósítását felügyelő Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. közölte.

Kapcsolódó:

Dobogó városrészben épülhet meg

Mint mondták a tervek szerint a dél-budai szuperkórház 1,2 millió lakos ellátásáért felel majd a nap 24 órájában. A létesítmény a főváros 11. kerületében, a Dobogó városrészben fog felépülni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezen a területen épül meg a szuperkórház:

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kiemelt kép: A szuperkórház látványterve