Két fia, barátai és volt kollégái mellett Tamás Ibolyát Bősz Anett, Érd és térségének ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje is gyászolja. A politikus és a csomádi baleset áldozata a judonak köszönhetik régóta tartó barátságukat. Anett olyan közel állt az 58 éves nőhöz, hogy teljesen természetes volt neki, hogy „Anyá”-nek szólítsa őt.

Halálos baleset Csomádnál

Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk, tragikus karambol történt vasárnap este Csomádnál. Egy fiatal őrbottyáni férfi szabálytalanul előzött és frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő mogyoródi asszonnyal. Az 58 éves hölgy meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ismert sportoló az áldozat

A baleset áldozata Tamás Ibolya, a Bp. Spartacus, majd az UTE versenyzője, a magyar judosport jelentős alakja. A magyar világbajnok életéért hiába küzdöttek a mentők. Utasát, Illés Sándor judoedzőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ebben az autóban utazott Tamás Ibolya és a baleset súlyos sérültje

Forrás: police.hu

Századosi rangban volt

A baleset áldozata korábban rendőrként dolgozott. „Járőrként kezdte, aztán bűnügyi technikusként életvédelmi helyszíni szemle bizottság vezetője lett és zseniálisan végezte a munkáját. Annak idején ő volt a BRFK egyetlen női életvédelmis századosa. Ha komolyabb volt az ügy, a rablásoknál szinte mindig ők jöttek. Számára nem létezett lehetetlen, soha nem csinált egy hibát sem” –mondta a Blikknek az áldozat egykori kollégája.

Bősz Anett is gyászolja

Tamás Ibolyát Bősz Anett, Érd és térségének ellenzéki képviselőjelöltje is gyászolja. A politikus 8 évig volt a magyar cselgáncsválogatott tagja, U23-as Magyar Bajnok. Nagyon régóta szoros kapcsolatot ápolt, mondhatni baráti viszonyban volt Tamás Ibolyával. A politikus két hete beszélt vele utoljára telefonon.

Mindennel tanított

„Tamási Ibi egy igazodási pont volt. Nem csak rendőrként, a tatamin is. Ahol megjelent, a maga hamisíthatatlan stílusával, sokszor észrevétlenül is formálta a környezetét. Mindennel tanított. A judójával is. Leginkább azt, hogy még mindig több tárcsát kéne pakolni a fekvenyomáshoz, mert ez így édeskevés. Nem csak a fizikális, a lelki ereje is óriási volt. Olyan helyszínelő volt, olyan koncentráltan tudott dolgozni a legnagyobb tragédiák helyszínén is, ami párját ritkította. Igazi barát volt. Van, akinek mindennapos, másoknak ritkább szerepet játszott az életében, de szükség volt rá, mindig ott volt mindenkinek” – mondta Bősz Anett a BudaPestkörnyeke.hu hírportálnak.

Pótolhatatlan veszteség

A politikus azt mondta „Ibolya akkor is mérhetetlenül hiányozna mindannyiunknak, ha megadatott volna neki, hogy megöregedjen. Nem csak a családját és a barátait, a magyar judosportot és az iskoláját és pótolhatatlan veszteség érte”.

Mindig lehagyták az utakon

Bősz Anett szerint a sors fintora, hogy egy olyan bűncselekmény végzett vele, amelyek ellen egész életében harcolt. „Előbb rendőrként, majd később megelőző szerepben, tanárként. Azért is rendkívül furcsa, hogy ez megtörtént vele, mert Ibolya, bár a tatamin sokak számára utolérhetetlen volt, az utakon mindig ő volt az, akit még a kisebb szabálytalanságokat elkövetők is folyton lehagytak”.

Mindig betartotta a szabályokat

„Soha nem lépte át a megengedett sebességet, látott ő elég tragédiát hozzá, nem akart részese lenni egyetlen ilyennek sem. Hogy a telefonhoz nyúljon vezetés közben, szóba se jöhetett. Minden alkalommal, amikor együtt mentünk valahová egy judós csapattal, ő volt az utolsó, aki autóval megérkezett, ha egyszerre indultunk el. Húzták is érte rendesen, csakúgy, mint mindenkit, mindenért a küzdősportolók. De ő kitartott: nem az utakon kell vagánynak lenni. Igaza volt” – mondta hírportálunknak Pest 1-es számú választókerületének ellenzéki jelöltje.

Többféle kábítószert fogyasztott

A Budapest Környéki Törvényszék szerdai tájékoztatása szerint a balesetet okozó férfi többféle kábítószert is fogyasztott, mielőtt kocsiba ült.  Emiatt bódultan közlekedett a lakóterületen kívüli útszakaszon. Előtte egy másik jármű haladt, míg az ellenkező irányból egy harmadik kocsi érkezett, amelyben Tamás Ibolya és a vele lévő judoedző utazott.

Átment a szemközti sávba

A bedrogozott férfi egy balra ívelő kanyart megelőzően átment a szemközti sávba azért, hogy kielőzze az előtte haladó autót. Mivel a drogok hatása miatt nem megfelelően mérte föl a helyzetet, ezért frontálisan belehajtott a kanyarból érkező cselgáncsbajnok kocsijába.

Letartóztatták a baleset okozóját

A férfi azt mondta a nyomozóknak, hogy semmire sem emlékszik, azt nem vitatta, hogy ő okozta a balestet. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és szökés, elrejtőzés, valamint bizonyítás megnehezítésének, és a gyanúsított eljárásban való jelenlétének a biztosítása miatt rendelte el a férfi letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bősz Anett és Tamás Ibolya – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu