Nemcsak az aranyér, hanem más kellemetlen tünetek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a nők 40-50 év között azt gondolják, valami végképp “elromlott” a szervezetükben, hiszen sokan vizelet-, sőt széklet-visszatartási nehézségekkel is küzdenek már e korban. Lássuk, mit lehet tenni ilyen esetben!

Irány a proktológia!

Testünk alsó tájéka ugyanolyan figyelmet igényel, mint a többi testrészünk, még ha kínos is az itt felmerülő problémákról beszélni. Amennyiben aranyér, inkontinencia vagy más egyéb végbéltáji panasz gyötri, érdemes a Dr. Bánfalvi Aranyér Központba bejelentkeznie, ahol tapasztalt proktológusok fogadják.

Az Év Magánrendelője díjat többször is elnyert intézményben rövid határidővel, kellemes környezetben fogadják a pácienseket, és személyre szabott gyógymódot alkalmaznak.

Sok esetben a nők nem tudják, kihez lehet fordulni panaszaikkal, érdemes-e egyáltalán felkeresniük egy orvost, vagy majd maguktól elmúlnak a kellemetlenségek, úgymint fájdalmas székelés, nevetéskor elcsöppenő vizelet, akaratlan szellentés. Sajnos azonban a kor előrehaladtával, a menopauza megjelenésével nemhogy csökkennének, de inkább erősödnek a tünetek, így mindenképp javasolt a szakszerű kezelés.

A Dr. Bánfalvi Aranyér Központban komplex kismedencei vizsgálatot is végeznek EMG biofeedback támogatással, és a diagnosztizálást követően egyénileg összeállított tréning programot írnak elő a kismedencei izmok feszességének javítására.

Életmódváltással sokat tehetünk

Azt a korábbi életmódot nem célszerű folytatnunk, amely a tünetek megjelenéséhez vezetett. Az aranyeresség ma már népbetegségnek számít, ennek oka legfőképp az, hogy az emberek keveset mozognak, nehéz, zsíros ételeket, gyorséttermi menüket esznek, és kevés folyadékot isznak.

Ha az aranyérproblémáktól szabadulni szeretnénk, akkor érdemes életmódot váltani. A szakorvosok a rostokban gazdag ételek fogyasztását javasolják, mert ezek jótékony hatással vannak a székelésre. Kerülni kell az alkoholos italokat, a kávét és a cukrozott üdítőket.

Hetente 3-4 alkalommal sportoljunk, ilyenkor legalább 30 perces testmozgással tegyünk egészségünkért. Minél többet sétáljunk, mozogjunk, az ülőmunkát végzők gyakorta tartsanak szünetet.

Még egy tipp szakértőktől: toalett-tréning

Az aranyér kialakulásának legfőbb oka a helytelen székelési szokások kialakulása. Ezt elkerülendő a proktológusok azt javasolják, mindig ugyanakkor menjünk WC-re, így a szervezetünk tudni fogja, mi a teendő, könnyebbé válik ezáltal a székelés, nem kell erőlködni.

Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, az úgynevezett toalett-tréning a megoldás. Ez egy hatékony módszer, amellyel pár hét alatt rendszeressé tehető a székelés.

Az étkezést követően várjunk 20-30 percet, majd menjünk ki a toalettre. Üljünk ott 8-10 percig, akár van székelési ingerünk, akár nincs. Egy idő után a berögződés hatására magától beindul a bélmozgás. Néhány hét elteltével már stabilan, mindig ugyanabban az időpontban fogunk üríteni erőlködés nélkül, ezáltal csökken az aranyér kialakulásának esélye.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.