A gyanú szerint a férfi apránként ellopta az elektronikai cikkeket, majd nevelt lányának adta, aki az interneten eladta őket.

FRISS: Koronavírus: 38 fertőzött beteg halt meg egy nap alatt, közel 2000-en vannak kórházban

Kilenc milliós kár

Egy műszaki termékeket forgalmazó cég képviselője tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. Kerületi Rendőrkapitányságán, miután a negyedéves leltár eredménye szerint közel kilenc millió forint értékű SSD merevlemez hiányzott az újpesti raktáruk készletéből.

EZEK MOST A LEGFRISSEBB HÍREK

Apa és lánya

A rendőrök a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, az 53 éves K. Istvánt, aki takarítóként dolgozott a cég raktárában. A gyanú szerint az alkalmazott hónapokon keresztül lopott SSD meghajtókat. A férfi csak kivette a termékeket a dobozából, majd zsebre tette őket és hazavitte. Otthon a nevelt lánya, a 27 éves K. Bettina meghirdette az interneten az elektronikai cikkeket és eladta.

EZT OLVASTAD MÁR?

Igazi pöcegödör az a kínai étterem amit bezáratott a hatóság, az ellenőrök is majdnem elhányták magukat | BudaPestkörnyéke.hu

Az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az ellenőrök az ott tapasztalt általános takarítatlanság, továbbá a nem nyomonkövethető, valamint lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt, igazi pöcegödröt találtak, döbbenetes, hogy itt ételt készítettek. Az elmúlt hetek ellenőrzései során egy budapesti távol-keleti étteremben tapasztaltak súlyos higiéniai hiányosságokat a Nébih szakemberei.

Így fogták el őket

Az újpesti rendőrök 2020. október 8-án munkahelyén elfogták K. Istvánt, illetve újpesti lakásán K. Bettinát. A férfi zsebében még az elfogásakor is találtak SSD meghajtókat, majd az újpesti lakásukban további 14 merevlemezt foglaltak le.

FRISS! Újpesti rendőrtragédia: egy őrmester meghalt, hárman megsérültek, miután 70-nel száguldott bele a pirosba a rendőrautó

Beismerő vallomás

A férfi és nevelt lánya is beismerte a bűncselekmények elkövetését. A 4. kerületi nyomozók K. István üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, K. Bettinát orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

EZ IS ÉRDEKELHET: Kavarás a ferihegyi repülőtér körül: új terminál építéséről beszél az üzemeltető, miközben múlt héten még az eladásról tárgyalt

OLVASD EL EZT IS: „Ha ez nem tetszik, pereskedjenek” – Hiába fizették ki a 66 milliós budaörsi lakás árát, a vállalkozó még 3 milliót követel, hogy beköltözhessenek

Kiemelt kép: Police