A Veres1 Színház műsorán az Apácák című zenés komédia, a Várkert Irodalom sorozatában Ugron Zsolna vendége Szalóki Ági hétfőn este. Őrmezőn Chikán Erika kutyafotóiból nyílik kiállítás. A Magyar Természettudományi Múzeum tárlatán művészi rovarokban gyönyörködhetünk, és megcsodálhatjuk a ló háziasításáról szóló nagyszabású kiállítást.

Apácák Veresegyházon

A Veres1 Színház az Apácák című zenés komédiát mutatja be hétfőn este 19 órától. Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében! Így talál rájuk egy balul elsült gombavacsora után a zárdába visszaérkező öt apáca, akik egy Bingo-party miatt maradtak le az „utolsó vacsoráról”. Elhatározzák, hogy a hirtelen megboldogult nővéreket méltó körülmények között búcsúztatják el. A temetéshez azonban rengeteg pénzre van szükség. Egy sugallatnak engedve vallásos témájú képeslapok gyártásába fognak. És bár a vállalkozás jól megy, az összeg így sem teljes. Végül egy adománygyűjtő előadást szerveznek, ahol ők maguk lépnek színpadra.

Ötvenkét nővér arccal a mérgező levesében

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mindenki olvas – Szalóki Ági könyvespolca

A Várkert Irodalom új sorozatában ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat Ugron Zsolna író vendégeiként.  Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe. Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági, aki válogatott szerzőket hoz magával saját könyvespolcáról.

Várkert irodalom Ugron Zsolnával

Kutyafotók Őrmezőn

Chikán Erika fotográfus Kutyafotók kiállítása nyílik február. 28-án 18 órakor az Őrmezei Közösségi Ház Társalgó Galéria & Kávézójában. Megnyitja: Barabás Éva, műsorvezető. A tárlat március 20-ig tekinthető meg, nyitvatartási időben az aktuális járványügyi szabályok betartásával.

Hihetetlen rovarvilág

Művészet és rovarok a Természettudományi Múzeumban

A tudományos-ismeretterjesztő emlékkiállításon különböző vizuális művészeti alkotásokon és installációkon keresztül elevenedik meg a biológia és a képzőművészet kreatív kölcsönhatása.

A ló háziasítása – Az őslovaktól az ősök lováig

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány közös kiállítása a lovak rendkívül érdekes, kontinenseken átívelő történetét kíséri végig, a lófélék evolúcióján, majd a lovak háziasításán át, a lovak történelemformáló szerepének bemutatásáig. Bepillantást nyerhetünk a sztyeppei lovasnomád civilizációk életébe is, amely a magyarság ősi történetének és kultúrájának is meghatározó eleme volt.

A ló evolúciója

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ /veres1szinhaztarsulat