Hétvégén módosított útvonalon, a turisták által kedvelt célpontok érintésével közlekedik majd az új, 210-es jelű buszjárat.

Májusban indul az új járat

2023. május 1-jén 210-es számjelzéssel új menetrend szerinti járatot indít a Budapesti Közlekedési Központ. Észak-Pestről fog indulni, és hétköznap a Svábhegyig jár majd, hétvégén pedig a Normafát, a belvárost és az M3-as metró vonalát is érinteni fogja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átmegy a Lánchídon is

A 210-es busz át fog menni a Lánchídon is. Amióta ismét megnyitották a Lánchidat, autók egyelőre nem közlekedhetnek rajta, a BKK buszai viszont természetesen igen. Okkal remélhető, hogy így a 210-es nem fog majd dugóba kerülni és tartani fogja tudni a menetrendjét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Részletek az új járat kapcsán

Hétköznap a Svábhegyről, hétvégén pedig a Normafáról fog indulni a 210-es a Gyöngyösi utcához. Útja a belvároson át fog vezetni, többek között a Deák Ferenc téren keresztül. Ez számos átszállási lehetőséget jelent majd az új járattal közlekedők számára.

Ezen az útvonalon fog közlekedni az új buszjárat

Májustól a 210-es buszjárat az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül haladva ér el a Lánchídhoz, majd azon át jut el a belvároshoz. Ezt követően az Andrássy úton és a Dózsa György úton fog haladni, majd Angyalföld felé veszi az irányt. Az új járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között közös útvonalon halad a 105-ös jelű busszal. Onnantól a Svábhegyig valamint a Normafáig a 212-es busszal halad azonos irányban.

Ez volt a cél az új járattal

A BKK és a 12. kerületi önkormányzat egyeztetésének eredménye az új járat. A cél az volt, hogy a hegyvidéki területek közösségi közlekedési kapcsolatai megerősödjenek. A 12. kerület kedvelt kirándulóhelyei, mint a Normafa és a János-hegy környéke Pest irányából sokkal egyszerűbben megközelíthető lesz busszal.

Ezek is érdekelhetnek!

A Lánchíd új forgalmi rendje döntő fontosságúnak bizonyult

A BKK közleménye szerint a Lánchíd e pillanatban ideiglenesnek számító forgalmi rendje adott lehetőséget a 210-es járat indítására. A hídon nincs torlódás, mivel autókat nem engednek rá fel. Az autóbuszok így kényelmesen, zavartalanul tudnak rajta átkelni.

Ez lesz a járat nagy előnye

A 210-es a belváros és a Svábhegy között kiszámítható kapcsolatot tud teremteni. Más buszjáratok csúcsidőben nem minden esetben tudják tartani a menetidőt.

Ebben az intervallumban fog közlekedni a 210-es busz

Az új járat pontos menetrendje egyelőre nem ismert. Azt azonban már tudni lehet, hogy reggeltől koraestig fog közlekedni. Csúcsidőben 15, azon kívül 20 percenként indul majd a végállomásokról.

Ezekre a változásokra kell számítani

A 210-es busz indításával párhuzamosan a 105-ös busz követési ideje meg fog változni. A legforgalmasabb közös szakaszokon, Németvölgy és Angyalföld között viszont a jelenlegivel azonos sűrűséggel fognak indulni a buszok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív