Több település térségében hídfelújítást végeznek, míg másutt aszfaltozásra kerül sor.

Most vasárnap kezdődnek a munkálatok

Az autópályák jelentős százalékát kezelő MKIF Zrt. a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra azt, hogy kell az autósoknak terelésekre számítaniuk az M7-esen és az M3-ason. A tereléskiépítések már meg is kezdődtek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több hidat is felújítanak

Négy település térségében kell az M7-esen hídfelújításra számítani. Balatonőszödnél, Fonyódnál, Siófoknál és Zamárdinál fognak ezen dolgozni a szakemberek. Összesen 20 híd és felüljáró fog megújulni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Aszfaltozási munkákat is végeznek

Az M7-esen Zalaszentjakabnál fognak a szakemberek aszfaltozni. Az M3-ason Nagyfüged közelében végeznek ilyen munkálatokat.

Az időjárás befolyásolhatja a tereléskíéptések kezdetét

Az MKIF Zrt. posztjában hangsúlyozza, hogy a tereléskiépítések kezdetét az időjárási viszonyok befolyásolhatják. Ezen a hétvégén meglehetősen változékony időjárásra kell számítani.

Érdemes indulás előtt tájékozódni

Az Útinform honlapján valamint az MKIF Zrt. saját honlapján is megtalálhatók a munkavégzések pontos helyszínei. Mielőtt valaki útra kel, jól teszi, ha tájékozódik a forgalmi viszonyokról. Adott esetben érdemes lehet kerülőutat választani a torlódások, dugók elkerülése érdekében.

Több helyen is lesznek hasonló munkálatok az év során

A 2023-as esztendőben április közepétől november közepéig több tucat helyen fognak felújításokat, javításokat végezni az utakon. Az MKIF Zrt. arról számolt be, hogy 67 különböző helyszínen kell az utakon a munkatársaik jelenlétére számítani.

A közlekedők megértését kérik

Mindenki szeretne jó minőségű utakon közlekedni, ugyanakkor ehhez el kell végezni bizonyos munkálatokat. Ez átmeneti kellemetlenséggel járhat, a terelések, korlátozások miatt megértést kérnek az autósoktól. A szakemberek célja az, hogy a lehető legkisebb fennakadással valósuljanak meg a szükséges beavatkozások.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezek a tervek a következő évekre vonatkozólag

Az idei évben indul el az MKIF Zrt. hároméves szintrehozási terve. 2023-ban 297 kilométer hosszan, 2 millió négyzetméteren fog megújulni több gyorsforgalmi út burkolata is. A felújítások keretein belül 30 pihenőt is ráncba szednek.

Erre lehet számítani 2025-ig

Három éven belül 200 híd és felüljáró is felújításra kerül. Tételesen az M1-en a Rába híd, az oszlári Tisza-híd, az M7-esen a Kőröshegyi völgyhíd, valamint az M8-ason a Pentele híd fog megújulni. A vízelvezető rendszerek és a rézsűcsúszások javítására 50-60 csomópontban fog sor kerülni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív