A Lidlben rendszeresen visszafogják a hatósági áras termékekből a kínálatát – derül ki a fogyasztóvédelmi határozatokból Eddig összesen 4 milliós bírságot kaptak.

Az Aldi után

A Lidl nem azon bukott meg, hogy drágábban adta volna a jelen állás szerint október 1-jéig hatósági áras termékeit – ahogy arra az Aldi esetében volt példa –, hanem mert az egyes hatósági áras termékekből kisebb készletet tartott az adott boltjában, mint amennyit kötelező lett volna – írja a Világgazdaság.

Liszt

Barcson például a helyi áruház bizonyítottan nem rendelkezett a BL 55 búzafinomliszttel. Ott a hatóság emiatt egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az átlag a lényeg

A törvény ugyanis úgy szól, hogy az ilyen termékekből naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, 2021. évi átlagos napi mennyiséggel kell rendelkeznie.

Milliós bírság

A fogyasztóvédelem akár 50 ezer forintos büntetéssel is beérhette volna, de egymillióról szólt a „számla”. A felső hatá rilyen esetben 3 millió forint.

Siófokon is a liszztel volt a gond 

A balatoni városban április 12-én szúrták ki, hogy nincs elég búzaliszt a boltban. Előtte 2 nappal például csak 4 darab ilyen árú volt a polcon miközben 291-nak kellett volna lennie. Itt is egymilliüó volt a bírság.

Székesfehérváron minden helytelen volt

Ebben a városban február 3-án razziáztak. Egyetlen hatósági áras termékből sem volt elegendő még farhátból is hiány volt. 1,8 millió volt a bírság.

A Lidl másképpen számol

A Lidl szerint minden boltban egyedileg kalkuláltak és szerintük összességében teljesült a jogszabály által a kiskereskedőre előírt átlag szerinti mennyiség biztosítása. Mi értelme lenne Siófokon annyi húst kitenni a pultba most, mint egy forgalmas budapesti boltban – tették fel a kérdést a hatóságnak.

Egy másik boltban csirkemellből nem volt elég

Március 21-én egy másik székesfehérvári boltbanc a sirkemellből nem árusítottak elegendő mennyiséget. Itt sem fogadták el a Lidl érétkelését, így itt is jött a 150 ezres bírság.

Fotónk illusztráció, szlovákiai boltnál készült.