Az állatvédők felmentést kapnak a szilveszterkor érvényes kijárási tilalom alól. Idén az év utolsó napján tilos a tűzijáték és köztéri alkoholfogyasztás is.

Az állatvédőkre nem vonatkozik a kijárási tilalom

Szilveszter éjszakára felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők, hogy segíthessenek a bajba került kutyákon, jelentette be az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden.

Csak bejelentésre mehetnek ki

Ovádi Péter miután kijárta a Belügyminisztériumnál, és a rendőrségnél a „könnyítést, „felhívta a figyelmet, hogy az állatvédő is csak akkor lehet az utcán, ha bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem minden civil szervezet adhat ki igazolást

Fontos, hogy az igazolást csak azon civil szervezeteknek fogadja el a rendőrség, akiknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Érvényes a kijárási tilalom

A járvány elleni védekezés miatt idén szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom. Ennek betartása miatt a kormány megtiltotta a máskor amúgy engedélyezett tűzijáték árusítást és használatot.

Ez is érdekelhet

Egy 12 éves kislány meghalt a Budapesten is érezhető horvátországi földrengésben, a kutatómentők keresik az áldozatokat

Tilos az alkoholfogyasztás

A kijárási tilalom miatt idén szilveszterkor elmaradnak az utcabálok és a tömegrendezvények. Január 3-ig pedig a kormány megtiltotta a közterületen az alkoholfogyasztást.

Ez is érdekelhet

“Mindent megtettünk azért, hogy meggyógyuljon, és velünk együtt ő is az utolsó pillanatig hitt a gyógyulásban” – meghalt Kovács P. József felesége

150 ezres büntetés

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint akár 150 ezer forinttal is büntethető az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI