Beragadt a zár? Nem nyílik az autó? Úgy tűnik, hogy megadta magát a zárszerkezet? Esetleg a távirányító tüntetőleg működésképtelen? Ezek azok a szituációk, amik kellemetlenségük ellenére mindennaposnak mondhatóak. Sokan azt gondolják, amikor a bezártságot konstatálják, hogy itt a vég, akkor se tőlem, se hozzád. Ám ez ma már abszolút nincs így. Egyetlen telefonhívás nyomán perceken belül pont kerülhet az ügy végére, mindenféle negatív következmény nélkül.

Mitől záródhat be a kocsi?

A kérdés jogos, viszont a válaszok száma, ha nem is végtelen, de nehezen felsorolható. Vannak olyan extrém fordulatok, amik szinte lehetetlenek, mégis megtörténnek. Becsapja a szél a nyitott ajtót, miközben a kulcs a gyújtásban várakozik. Vagy a gyerkőc megfeledkezik magáról, és becsületesen lenyomja a zárat, miközben a slusszkulcs még véletlenül sincs a szülőknél. A távirányító úgy határoz, hogy kerüli a munkát, ezért sem gyengéd, sem erőteljes nyomásra nem reagál. Folytathatnánk a felsorolást napestig, de ami a lényeg, hogy ez bárkivel megeshet. Bárkivel előfordulhat, hogy az ajtók úgy záródnak be, hogy ezt senki nem kérte tőlük. Nem ciki, bár ténylegesen kellemetlen. Mert nyilván az időhöz kötöttség sem varázsolja könnyedebbé a szituáció megemésztését.

Na, de ami a legfontosabb. Az autónyitás azonnal megoldható, profi szakértelemmel, további roncsolódás, károsítás nélkül. Pusztán egyetlen hívás szükséges hozzá, és Budapest területén, illetve a főváros vonzáskörzetében percek alatt megnyugtató eredménnyel zárulhat – pontosabban nyitódhat – a kaland.

Sokan, azonban nem a segítségkéréssel kezdik a kényelmetlenség orvoslását. Úgy gondolják ugyanis, hogy ez a probléma tulajdonképpen saját kezűleg is egészen hatásosan lerendezhető. Némi feszegetés, egy kis szerelgetés, erőteljes piszkálgatás, aztán majdcsak kinyílnak azok a fránya ajtók. Vagy mégsem?

Senkit sem szeretnénk elkeseríteni, és főleg senkinek sem akarjuk a lelkesedését letörni, de az ajtónyitás nem az a kategória, ami mindenféle barkácsolással hatékonyan megoldható. Persze ki lehet feszítővassal nyitni a makacskodó ajtókat, hogy aztán az első út a szerelőhöz, a fényezőhöz vezessen. Megéri több százezer forintot bukni pusztán türelmetlenségből vagy önérzetességből? Nem. Nyilvánvalóan nem.

A nyithatatlan ajtó effektus megelőzhető?

Nem minden esetben. De akadnak olyan forgatókönyvek, amik már a kezdetek kezdetén átírhatóak. Például a távirányító lemerülése sokszor szerepel az indító okok között. Na, de ha egy kis odafigyelés övezi a használatot, akkor a teljes lemerülés megelőzhető, és mondjuk azért az megsaccolható, mennyit és meddig bírnak az elemek. Főleg, hogy mindig akadnak árulkodó jelek: lassuló reakcióidő vagy a gombok érzéketlensége.

A többi, prevencióval nem kivédhető fordulat ugyan bármikor előfordulhat, de még jó, hogy a probléma szakmai szemmel legfeljebb csak megoldásra váró feladat. A nyitás általában csupán pár percet vesz igénybe, további sérülések nélkül.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!