A chiptuning és a motoroptimalizálás roppant népszerű téma az autó és a sebesség iránt rajongók körében. Sajnos sokszor lehet találkozni olyannal, hogy valaki azzal megy be a szervizbe, hogy az ismerőse mennyire olcsón megcsinálná a kért módosításokat.

Ezzel több probléma is van, sok esetben az ismerős munkája semmit nem ér, vagy ami még rosszabb, csak szervizben helyrehozható károkat okoz.

Egy ismerős olcsóbban meg tudja csinálni

A professzionális szervizekben gyakran lehet találkozni olyan érdeklődőkkel, akik ismernek valakit, aki sokkal olcsóbban meg tudja csinálni az adott módosítást. Természetesen nincsen semmi gond azzal, ha az ember megpróbálja kímélni a pénztárcáját, azonban az ismerős kedvezőbb ajánlata sajnos soha nem lesz olyan aduász, ami a vevőnek kedvező irányba terelhetné az alkudozást. Ennek több oka is van, vegyük most sorra ezeket.

Okok, ami miatt értelmetlen az érvelés

Az első és legfontosabb a nem megfelelő bizalom. Felmerül a kérdés, hogy ha az a bizonyos ismerős olcsóbban meg tudja csinálni, akkor mégis miért megy el az adott delikvens a szervizbe és érdeklődik az ár után?

Ennek egyetlen oka van, hiába csinált tuningot az adott illető kismillió autón, valamiért a szóban forgó vevő mégsem bízná rá a sajátját. Másképpen fogalmazva, az ismerős szaktudásába vetett bizalom nem éppen tökéletes. A másik oka, amiért az ismerős ajánlata soha nem lesz nyerő, az nem más, minthogy a szerviznek gondosan kiszámolt árai vannak. Ha a vevő bemegy azzal a céllal, hogy a szerviz bevett árainál alacsonyabb ajánlatot kapjon, az ismerős ajánlatának meglobogtatásával ez nem fog működni. Mégpedig azért nem, mert a szerviz nem fogja alullicitálni azt a bizonyos ismerőst csak azért, hogy az adott módosításokat ők csinálhassák, hiszen az már lehet, számukra lenne ráfizetés.

Amennyiben te is inkább szakemberekre bíznád az autódat, akkor érdemes megnézned, hogyan csinálják AET CHIPtuningnál a chip tuningot.

Alkudni csak óvatosan

A fentiekből kiderült, hogy az ismerős ajánlata egy olyan érv, amit semmiképpen sem szabad előhozni egy árajánlat készítésénél. Nem árt észben tartani, hogy kifejezetten káros is lehet, hisz a szervizben szakemberek dolgoznak többéves vagy akár évtizedes szakmai tapasztalattal.

Van egy olyan olvasata a történetnek, hogy az adott vásárló nem értékeli a munkájukat, sőt mi több, egy amatőr ismerős tudásához méri mindazt, amit a szervizben dolgozók tudnak és képesek megcsinálni. Ha esetleg valaki még ezek után is kedvet érezne az alkudozáshoz, annak nem árt észben tartania, hogy a szervizben olyan technikai felszereltség áll rendelkezésre, ami nem található meg minden garázsban.

Ennek köszönhetően végtelenül pontos mérésekre és módosításokra van lehetőség, ha teljesítménymérő fékpaddal is rendelkeznek, akkor pedig minden egyes apró változtatást számszerűsíteni lehet.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 15. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.