Az internet korában kezdetben sokan azt gondolják, hogy maguk is el tudják adni a lakásukat újsághirdetések, ingyenes online lehetőségek használatával, avagy vásárlóként elegendő információt szerezhetnek az ingatlanokról, és össze tudják hasonlítani őket.

Egy ügyes és alapos, jól árazott hirdetésnek természetesen jó esélyei vannak a piacon. DE! Mindeközben eláraszt bennünket a rengeteg információ, egyre kevesebb az időnk és gyorsan változnak a jogszabályok.  Emellett több időt szeretnénk fordítani a családra és önmagunkra.

Mire is van szükség az ingatlan adásvétele során?

Egy felkészült ingatlanértékesítőre, aki sokat csökkenthet a kockázatokon, felgyorsíthatja az egész folyamatot, és leveszi az ember válláról a terhet.  Aki még nálad is jobban el tudja adni az ingatlanodat vagy komfortosabb otthont kereshet számodra, a családodnak. Akire behunyt szemmel rá mered bízni az eladással/vétellel járó ügyeid intézését.

Az igazán jó értékesítő nem akar minden áron eladni.

Az igazán jó értékesítő azt szeretné kideríteni, hogy az ügyfél mit szeretne, és ahhoz próbálja a legmegfelelőbb megoldást megtalálni. Nem véletlen, hogy a személyes és szakmai támogatásra egyre nagyobb szükség van.

Úgy érzed, ezt Te is meg tudod csinálni?

Kíváncsi vagy, jó értékesítő lennél-e? Szívesen segítenél azoknak, akik veled ellentétben elvesznek a rengeteg információ között, vagy nincs elég idejük a megfelelő ingatlan kiválasztására, avagy szeretnék elkerülni az ingatlanturistákat? 

Az openhouse honlapján, a www.karrier.oh.hu alatt kitöltheted a telitalálatos értékesítői tesztet és jelentkezhetsz a csapatunkba. 

A jó értékesítővé válás nem ördöngösség. Ez is egy szakma, melynek az alapjait a gyakorlat mellett könnyen megtanulhatod az OKJ-s képzések keretén belül. 

Tudtad, hogy már csak december 31-ig van lehetőséged arra, hogy ebben a formában szerezd meg ezt a végzettséget? Ha érdekel tehát az ingatlanértékesítői szakma, ne halaszd el az alkalmat, és jelentkezz bármely OKJ-s ingatlanközvetítői tanfolyamra! 2021-től már csak normál iskolai képzés keretében fogod tudni ezt a szakmát megtanulni. Miért várnál tovább?

Az openhouse-nál a választáshoz támogatást is adunk. Minden kollégánknak kedvezményes díjat biztosítanak az OKJ képzéssel foglalkozó partnereink. 

Ha közben önállóan elvégezted már az OKJ-s tanfolyamot, és szeretnéd végre ingatlanosként kipróbálni magad az openhouse folyamatosan bővülő csapatában, keress minket az interneten: www.karrier.oh.hu oldalon.

Honnan tudhatod, jó értékesítő vagy-e?

 A kiváló értékesítő nem is feltétlen személyiségfüggő, bár kétségtelen, hogy van néhány olyan tulajdonság, ami a hosszú távú sikerhez elengedhetetlen. Az openhouse országos hálózatában az elmúlt 15 évben számos kollégánk vált kiemelkedővé. Megkérdeztük ezért őket, milyen tulajdonságok segítenek valakit sikeres értékesítővé.

A jó értékesítő összetett személyiség.

  1. A jó értékesítő átérzi ügyfelei helyzetét, jól kezeli a változó ügyféligényeket. 
  2. Komolyan veszi a munkáját és céltudatos is.  Hisz abban, amit csinál.
  3. Rendszerezetten végzi a mindennapos feladatait, ismeri, és betartja a jogszabályi előírásokat 
  4. Kommunikatív, könnyen teremt kapcsolatot a mindennapok során
  5. Kiváló önismerettel rendelkezik és magabiztos. Nem fél a hideghívások lebonyolításától, mivel ez is a szakma természetes velejárója
  6. Fontos, hogy legyen benne versenyszellem. 
  7. Folyamatosan tanul.
  8. Tud és szeret csapatban dolgozni. 
  9. Stabil teljesítményre képes, nem hangulatember és nem retten meg a szokatlan szituációktól
  10. Mindenképpen hosszú távra tervez, élet-és szakmai karrierútban gondolkodik

Az elégedett ügyfelek dicsérő szavaira vágyik minden elhivatott értékesítő.  Hasonló tulajdonságokkal rendelkezel, mint a felsoroltak? Szívesen belépnél a szakmába? Jelentkezz hozzánk és legyél a csapatunk tagja!

Én vagyok az Ön Ingatlanosa! 

Mit tesz ezért a mindennapokban nálunk, az openhouse-nál a sikeres értékesítő? Felkészül minden tárgyalásra-, mert egy személyes találkozó alkalmával számos kérdésre kell határozott választ adnia. 

Az általa képviselt ingatlant ugyan úgy ismeri, mint a tulajdonos, a környezetről is megfelelő információkkal rendelkezik, és tudja, milyen az ingatlanpiac. Tisztában van az ingatlaneladás jogszabályi hátterével.  Ismeri a vevő igényeit és lehetőségeit, hogy a számára legmegfelelőbb ingatlanokat mutassa meg.

Folyamatosan kapcsolatot tart mind a vevővel, mind az eladóval, szinte állandóan elérhető.

Tájékoztatja az eladót és a vevőt az aktuális fejleményekről, készséggel megfelel a kérdéseikre, illetve ha pedig nem tudja a választ, utánanéz. Javaslatokat tesz a hatékonyabb eladásra. 

Ismeri a jogszabályi előírásokat, egyezteti az érdekeket.

Egy jó ingatlanos kellő alapossággal felméri az eladó, és a vevő igényeit és lehetőségeit. Egyaránt segíti az eladás és vásárlás folyamatát. Biztosítja a jogszabályi megfelelősséget. Ez evidensnek tűnhet, de sajnos nem mindenhol van így. Éppen ezért fontos egy jó ingatlanértékesítő és az iroda hírneve.

Végig kíséri az eladót és a vevőt a folyamat során

Egy megbízható ingatlanértékesítő még a vétel után is kapcsolatban marad az eladóval és a vevővel, hiszen a jövőben is előfordulhat változás az életükben, amikor ismét szükség lesz a segítségére.

Végezetül pedig, nem csak az ingatlanos személyének, de az ingatlanirodának is mindenképpen érdemes utánanézni. Az Openhouse csapatában olyan értékesítők dolgoznak, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt és együtt dolgoznak a közös sikerért. 

Most kezded a szakmát? Mi veled vagyunk, mentor programban támogatjuk az új kollégák felkészülését. Szeretnél Te is a csapatunk tagja lenni? Most jelentkezhetsz a www.karrier.oh.hu weboldalunkon, és hamarosan keresünk Téged! Ránk biztosan számíthatsz!

Az ingatlan és az otthon közötti út élményéért dolgozunk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!