Öt embert fogtak el abban a rajtaütésben, amelyben közel 40 rendőr, két kutya és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vettek részt. Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők ténykedését zárták rövidre.

Közös akció

A szerdai akcióban TEK-esek, egyen-, és civil ruhások, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze is részt vett. Mivel számítottak aktív, esetleg felfegyverkezett ellenállásra, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei hajtották végre.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kristályt árultak

A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai helyben, valamint a környéken terítettek kristályt – a gyanú szerint. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa, fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drága autójuk volt

A rendőrség közleménye szerint bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

Videó a TEK-esek akciójáról:

Dolgoztak a drogkereső kutyák is

Otthonukat a Sirius Black-nek is nevezhető kábítószerkereső kutyával kiegészülve kutatták át. Ez alkalommal is hű maradt önmagához, a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott – a hét zacskó cuccot lefoglalták.

8 milliót foglaltak le

Ahogyan bűnjelek közé került 175 gramm aranyékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok, és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyag, továbbá a lakás különböző részeiből – ágyneműtartóból, éjjeli szekrényből, polcról, vállfára akasztott táskából, köntös zsebéből közel 8 millió forint. F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

Videó a lefoglalt értékekről:

Kiterjesztették az ügyet

A kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozáshoz egy másik ügyet egyesítettek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két eljárás érintettje egymással is üzleteltek. Ezért terjedt ki a hajnali akció Jászkarajenőre, ahonnan azt a 46 éves K. Józsefet állították elő, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

Nagy haszonnal dolgozott

K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját 10 ezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel. Lakásán mérleget, 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le, a férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő. A rendőrök begyűjtötték azt a három kisgépet is, amelynek eredetét gyanúsnak ítélték meg.

Letartóztatták őket

K. József először tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, később beszédesebbnek és együttműködőbbnek bizonyult. Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: TEK