Miután lemondott a Nemzeti Színház éléről, Csák János miniszterrel meglátotta sérült kollégáit a kórházban Vidnyánszky Attila. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyos állapotban fekszenek a Semmelweis Egyetem traumatológiáján. Felépülésük több mint fél évig is eltarthat.

Baleset a Nemzetiben

A Nemzeti Színház szombaton írta ki a Facebookjára, hogy mentők vitték kórházba Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, miután megsérültek a Rómeó és Júlia pénteki előadása közben. A baleset miatt a második felvonást félbe kellett szakítani. A helyszínre 4 mentőautó érkezett, helyszíni információk szerint a két színész vértócsában feküdt a színfalak mögött.

Megműtötték a színészeket

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 4 méter magasról zuhantak a földre. A színészeket a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján műtötték meg, az egyetem mai közleménye szerint állapotuk stabil, de egy ideig még kórházban kell maradniuk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Lemondott Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház vezérigazgatója, hétfőre társulati ülést hívott össze, amelyen lemondott. A miniszter nem fogadta el lemondását, utódlásáról a vizsgálat végéig nem gondoskodik.

Meglátogatták a kórházban a színészeket

Vidnyánszky Attila és Csák János miniszter hétfőn a kórházban meglátogatta a két sérültet, akikről fotókat nem hoztak nyilvánosságra. Viszont készült közös fotó Horváth Lajos Ottó feleségével, akit Csák János egy virágcsokorral lepett meg.

Horváth Ottó Lajos felesége és Csák János

Forrás: Facebook/Csák János

Megszólalt Bodrogi Gyula

Két órával a tizenegy órás társulati ülés kezdete után Bodrogi Gyula az elsők között távozott a színházból. „Egyáltalán nem ért váratlanul az igazgató úr lemondása, hiszen ez a baleset az általa vezetett intézményben történt. A legfontosabb, hogy ez a két ember meggyógyuljon. Minden mást bele fognak ebbe keverni, jogosan vagy jogtalanul, de itt mindez érdektelen”.

Sokáig tarthat a felépülés

„Itt két ember munkájáról, gyógyulásáról van szó, a legfontosabb, hogy ők jól legyenek” – mondta el a Blikknek Bodrogi Gyula, aki hozzátette, úgy tudja, egyiküknél hat hónapot, míg másikuknál kicsit kevesebb időt mondtak az orvosok a teljes felépülésre.

Nagyon súlyosan megsérültek

„Itt súlyos sérülésről van szó, azt ajánlom mindenkinek, hogy azért imádkozzanak, hogy meggyógyuljanak és visszatérhessenek a színházi életbe” – mondta Bodrogi Gyula.

Megszólalt Udvaros Dorottya

A társulati ülés után Udvaros Dorottya is megszólalt. „Mindenki ugyanolyan megrendülten áll az történtek előtt, mint én. A társulati ülésen közösen azon gondolkodtunk, hogyan támogassuk a kollégáinkat ebben a hosszadalmas gyógyulási folyamatban”

Mindenki ott volt az ülésen

„A másik fontos dolog, hogy Attila beadta a lemondását, ami ebben a helyzetben tulajdonképpen érthető. Ott volt az összes műszakis, a színészek és dramaturgok, mi utána még beszélgettünk: arról is, hogyan lehet fokozni a biztonsági óvintézkedéseket”  – mondta a sajtó megjelent munkatársainak Udvaros Dorottya, aki szerint egy ilyen grandiózus színházban óhatatlanul veszélyes helyzetek alakulhatnak ki.

Aggódnak a kollégákért

Udvaros Dorottya szerint a színész, aki felfokozott idegállapotban játszik, léphet egy rosszat. A háttérnek azon kell dolgozni, hogy akkor sem történhessen semmi. „Giotto, Horváth Lajos Ottó egy elképesztően sportos és profi színész, mégis rosszfele lépett, ilyesmi előfordul. Nehéz volt ez a pár óra, mégis van bennem egyfajta megtisztulás, hogy erről tudtunk beszélni. Nagyon aggódunk a kollegáinkért, nagyon”… – csuklott el a színésznő hangja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vidnyászkí Attila, Horváth Lajos Ottó felesége és Csák János – Forrás: Facebook/Csák János