Ahogyan arról beszámoltunk, baleset miatt félbeszakadt a Rómeó és Júlia-előadásuk péntek este a Nemzeti Színházban. Mostanáig nem lehetett biztosan tudni, hogy ki vagy kik sérültek meg a szereplők közül.

Megszólalt Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila, a Magyar Nemzeti Színház főigazgatója szombat délelőtt közleményben erősítette meg, hogy valóban baleset történt a péntek esti előadáson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőt hívtak

„Ezúton tájékoztatjuk nézőinket és a sajtó munkatársait, hogy a pénteki Rómeó és Júlia című előadásunk Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt. A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították”.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Vizsgálat indult

„A körülményekhez képest jól vannak. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy nyugalmuk érdekében kérdéseikkel egyelőre ne keressék őket. A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A két kiváló színművészünknek, kollégánknak mielőbbi gyógyulást kívánunk és várjuk vissza őket a színházba. A repertoárban elkerülhetetlenül bekövetkező változásokról folyamatosan tájékoztatjuk kedves nézőinket” – írja közleményében a színházigazgató.

Visszatér Eszenyi Enikő

Idén februárban baleset érte Eszenyi Enikőt. A Csodálatos vagy, Júlia című előadás próbáján történt az eset, a premier előtt 3 nappal. A darabot Szikora János rendezte és a főszerepet Eszenyi Enikő játszotta. A színésznőnek ez lett volna az első bemutatója Budapesten a Vígszínházban kitört botrány óta.

Megcsúszott a színpadon

„A Játékszín mai fotóspróbája félbeszakadt, mert a Csodálatos vagy, Júlia!f őszereplője, Eszenyi Enikő, jelenet közben elcsúszott és e pillanatban úgy tűnik, eltört a csuklója. Orvosi ellátása után visszatér a színházba és a próba folytatódik” – közölte a baleset után az intézmény.

Elmaradt a premier

A színpadon éppen egy nyaralós jelenetet próbáltak, ahol Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára. A fotósok először azt hitték, hogy ez a jelenet része, majd Eszenyi Enikő párszor elmondta, hogy „eltört a kezem”, majd jelezte, hogy „álljunk le”. Ekkor vált világossá, hogy ami a színpadon zajlik, az nem az előadás része. A függönyt leengedték.

Eltört a keze

A színésznőhöz mentőt hívtak, akik kórházba szállították. Eszenyi Enikő kezét végül meg kellett műteni, sokáig lábadozott a baleset után.

Baleset az Operettben

2021 nyarán az Operettszínház egyik előadásának főpróbáján történt baleset.  Akkor egy, a forgószínpadról ledőlő díszletelem megsebesítette a balettkar két táncosát. Egyikük könnyebb, másikuk súlyosabb sérülést szenvedett.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Színház