Megtalálta a rendőrség azt a férfit, aki múlt héten egy doboz macskát helyezett a Parlament lépcsőjére, majd magukra hagyta őket. A rendőrségnek elmondta, hogy miért tette oda a kismacskákat.

Kegyetlenül sorsukra hagyták a kismacskákat

Ahogy írtunk róla, múlt csütörtökön egy kerékpáros jelent meg az országház kilences kapuja előtt. A lépcső alján lerakott egy kartondobozt, majd sietve távozott. Ugyanabba az irányba tekert el, ahonnan érkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videófelvétel készült az esetről

Az egész jelenetet rögzítette egy biztonsági kamera. A rendőrség közzé is tette a felvételt. Az esetről az újpesti Állat- és természetvédelmi Őrszolgálat is beszámolt, leszögezve, hogy munkájuk a BRFK-val olajozottan működik az ilyen esetek kapcsán.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ez történt a kiscicákkal

A kismacskák hamar elkezdtek kimászni a kartondobozból. Az Országgyűlési Őrség talált rájuk, majd a belvárosi járőrök vitték őket az 5. kerületi Rendőrkapitányságra. Az állatokat végül átadták az Újpesti Állatmentő Ligának.

Állatkínzás

A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást a tettes ellen, akit a keddi hírek szerint már meg is talált a rendőrség. Az elkövető egy 24 éves férfi, akit hétfő este egy budapesti pesti címen fogtak el a hatóságok.

Két órát tekert

A BRFK tájékoztatása szerint az állatkínzással vádolt férfit kihallgatták, aki vallomásában kifejtette, hogy 2 órát utazott biciklivel otthonából, hogy a fővárosban rakhassa le a kismacskákat. Állítása szerint egy forgalmas helyen szerette volna őket kitenni, hogy biztosan jó helyre kerüljenek. A kismacskák végül azóta tényleg biztonságban vannak, a rendőrség kedd reggeli jelentése szerint továbbra is az Újpesti Állatmentőknél gondoskodnak róluk.

Ezeket a kismacskákat hagyták sorsukra

A rendőrség fotója az egyik kiscicáról

Az egyik kismacska

Lemérik a kiscicák súlyát

Fotó az egyik kismacskáról

Eljárás indult

Ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A törvény szerint akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető az, aki állatokat bántalmaz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez esetről készült videó

Kiemelt kép: Sorsára hagyott kismacska – Forrás: Police.hu