Újra bemehetnek a vásárlók abba a szentendrei gyógyszertárba, amelyet egy ingatlanelújítás miatt teljesen elzártak a vásárlóktól. Az ügy nagy port kavart Szentendrén, az önkormányzatnak kellett beavatkoznia. Kedd reggel azonban megoldódott az ügy, Fülöp Zsolt erről személyesen győződött meg a helyszínen.

Elzárták a gyógyszertárat

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szó szerint elzárták a külvilágtól a hétvégén Szentendre egyik központi gyógyszertárát. A HÉV-állomáson található patikát minden előzetes jelzés nélkül körbekerítették, lehetetlenné téve azt, hogy bejussanak azok, akiknek orvosságra van szükségük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy port kavaró ügy

„Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Péntek este elmentem a HÉV-állomásnál lévő gyógyszertárba, kiváltani a gyógyszereimet. Az egyik nem volt raktáron, meg kellett rendelni, másnap 2-ig kellett érte menni. A patikus srác még a lelkemre is kötötte, hogy biztos megyek-e érte, mert csak akkor rendeli meg” – így kezdődött az a történet, ami aztán nagy port kavart Szentendrén az elmúlt hétvégén.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Teljesen elzárták a vásárlók elől a gyógyszertárat

Forrás: Facebook

Nem tudják, mi történt

„Nos, másnap elmentem érte, és meglepve tapasztaltam, hogy a teljes patika épülete OSB-lappal körbe van kerítve, nincs sehol bejárat, semmilyen módon nem lehet megközelíteni. Egy papír nincs kitéve, hogy mi történt, vagy netán egy elérhetőség/telefonszám, semmi. Tudja valaki, mi történt? Elég kellemetlen a helyzet, mert a gyógyszerre szükségem van, ellenben a recept az EESZT-ben már kiváltottként látszik, így más patikában már nem tudom kiváltani” – folytatta a poszt írója az egyik helyi Facebook-csoportban.

Lehetetlen volt bejutni

Hamarosan kiderült, hogy még többen kerültek hasonló helyzetbe: gyógyszerre lett volna szükségük, am hiába mentek el a jól ismert patikába, azt szó szerint lehetetlen volt megközelíteni. 

Előzetes értesítés nélkül

„Tisztelt Szentendreiek, kedves Betegeink! Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a HÉV-végállomáson lévő Ulcisia Gyógyszertár működése akadályozott 2023.03.25. reggele óta. Ennek oka, hogy az épület tulajdonosai a tető felújítására hivatkozva közterület foglalási engedély kértek az Önkormányzattól és előzetes értesítés nélkül a gyógyszertár körüli területet is körbekerítették és lezárták, ezzel ellehetetlenítve a gyógyszertárba való bejutást és a gyógyszertár működését” – írta a kialakult helyzetről a közösségi oldalon dr. Antal Édua szakgyógyszerész.

Szóltak az önkormányzatnak

Rendőri intézkedést követően ugyan nyitottak egy bejáratot a „munkaterületen” keresztül, de az intézkedés után azt a tulajdonosok ismét felszámolták. A gyógyszertár tulajdonsa értesítette erről a Szentendrei Önkormányzatot. 

Újra be lehet jutni a patikába

A polgármester azonnal reagált az ügyre, megígérte, hogy hétfőn haladéktalanul intézkedik. Kedd reggel Facebook bejegyzésében azt írta, hogy személyesen győződött meg arról, hogy „az épület tulajdonosa ígéretének megfelelően biztosította a bejutást az állomásnál működő patikába. Köszönöm az együttműködést”. 

Elköltözik a gyógyszertár

Fülöp Zsolt azt is leírta, hogy a gyógyszertár vezetősége arról tájékoztató őt, hogy húsvét után a Dobogókői úti Intersparba költözik a patika, majd terveik szerint 2024 végén visszatérnek az állomáshoz, amikor a leégett Spar helyén újjáépülő áruház megnyitja kapuit.

Így égett a Spar Szentendrén

Ég a szentendrei Spar
Tűz a szentendrei Sparban – Forrás: Facebook

3 éve égett le a Spar

2021 áprilisában égett le a Spar szupermarket Szentendrén a HÉV-végállomásnál. 10 tűzoltóautó érkezett a helyszínre, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy végül 80 tűzoltó tudta csak megfékezni a tüzet. Veszélyben voltak a közeli üzletek és a MOL-benzinkút. A tűzoltók néhány óra alatt eloltották a hatalmas lángokat. 

Sok baj volt a leégett bolt miatt

Szentendrén sok problémát okozott a leégett áruház. A vizsgálatok miatt sokáig a romokat sem tudták eltakarítani, emiatt patkányok költöztek be a HÉV közelében lévő területre, ahol az áruházban megmaradt élelmiszereket lakmározták.

Elkészül a modernebb áruház

Később kiderült, hogy a porrá égett áruházat teljesen le kell bontani, a terepet meg kell tisztítani és újjá kell építeni az üzletet. A tűzeset után a cég vezetősége megígérte, hogy egy korszerűbb és modernebb épületet húznak fel a legégett bolt helyett, amely a mostani bejelentés szerint 2024 végére készült el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: megnyitották a gyógyszertár bejáratát – Forrás: Facebook/Fülöp Zsolt