Eleinte úgy tűnt, sikerült jobb belátásra bírni a renitens utasokat, ám a felszállás után további problémák merültek fel.

Már a felszállás előtt probléma adódott

A február 17-én pénteken reggel Budapestről Stockholmba induló gépen három utas még a felszállást megelőzően hangoskodni kezdett. Zavarták a személyzetet abban, hogy ellássák a feladatukat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El akarták torlaszolni a vészkijáratot

A renitens utasok csomagjaikkal megkísérelték eltorlaszolni a vészkijáratot, írta meg a 24.hu. A Wizz Air szabályzatával azonban ez szöges ellentétben álló magatartás. A személyzet gyorsan közbelépett, és úgy tűnt, hogy lecsillapodtak a kedélyek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felszállt a gép

A repülőgép végül fel is szállt, ám ekkor újabb bonyodalmak kezdődtek. A három utas megpróbált rágyújtani annak ellenére, hogy a repülőgépen ez kifejezetten tilos. Más utasokat is zavart a trió a viselkedésével.

Sértegették a személyzetet

A problémás utasok még a személyzetet is sértegették. Ők erre reagálva szóltak a svéd hatóságoknak. A trió egyik tagját bilincsre verve vitték el a landolást követően.

Ezek is érdekelhetnek!

Némi fennakadást okozott az incidens

A gépen tartózkodó utasok számára további kellemetlenséget jelentett, hogy nem hagyhatták el a menetrend szerinti időben a gépet. Erre csak 10 perccel később nyílt lehetőségük.

A légitársaság elnézést kért

A Wizz Air az esetleges kellemetlenség miatt elnézést kért az érintett utasoktól. Közleményükben hangsúlyozták, hogy számukra mindig az utasok és a személyzet biztonsága a legfontosabb.

Zéró tolerancia

A légitársaság az “agresszió minden formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz”, írták. Ez vonatkozik a verbális és a tettleges agresszióra is. Ha ilyen eset történik, az ellen minden esetben fellépnek.

Nemzeti versenyhatóság eljárást indítottak a Wizz Airrel szemben

Kapcsolódó hír, hogy a légitársaság jegyértékesítési gyakorlata miatt eljárás indult. A feltételezések szerint bizonyos információkat elhallgat a Wizz Air vagy későn közöl az online felületein, amely az utasok döntése szempontjából fontos lenne. Ennek következtében sokan lehet, hogy inkább a drágább jegyet vásárolják meg.

Tavaly is volt már egy eljárás

2022-ben a kormányhivatallal gyűlt meg a baja a Wizz Airnek. A versenyhatósági eljárás következtében végül akkor fizetnie kellett a légitársaságnak bizonyos utasoknak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív