Bezárult a kör: az Alkotmánybíróság is elutasította Galambos Lajos panaszát, és mivel ez volt a mulatós sztár utolsó jogorvoslati lehetősége, kénytelen lesz leülni az áram-, gáz- és vízlopás miatt rá kiszabott 3 év 6 hónap börtönbüntetést. Ez azt jelenti, hogy Lajcsi csak 2025-ben szabadulhat. 

Április végén vonult be

Ahogyan azt megírtuk, április 26-án délelőtt 10 órakor kezdte meg a börtönbüntetése letöltését Lajcsi Baracskán. Ebből valójában négy hónapot már letöltött előzetesben, így csak 3 évet és 2 hónapot kell rácsok mögött töltenie egyhuzamban. Bevonulásának időpontját titokban tartotta, mert el akarta kerülni, hogy a fotók készüljenek róla aznap. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azóta már kórházban is volt

Pár nappal a börtönbe vonulását követően előbb a gyengélkedőre vitték orvosi vizsgálatra, majd kórházba is kellett szállítani. A berettyóújfalui központi kórházban ápolták, végül azonban visszakerült a börtönbe. Onnan többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy nincs jól, romlik az állapota.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Otthonápolási kérelmet adott be

Galambos Lajos otthonápolási kérelmet adott be az egészségügyi állapota miatt. Ezt azonban elutasították. A börtön orvosa úgy látta, Lajcsi részben vagy egészben el tudja látni önmagát a rácsok mögött a mindennapok során.

Romlott az egészségi állapota

Az ügyvéd, dr. Csontos Zsolt elmondta, amióta megtudta Lajcsi a számára kedvezőtlen döntést, tovább romlott az állapota. A hír elszomorította, így minden reménye szertefoszlott azt illetően, hogy otthon töltheti le a büntetését. A trombitaművész kizárólag folyékony halmazállapotú táplálékot tud magához venni. Leveseket tud enni, ezen felül például a pörkölt szaftját és teákat tud fogyasztani. Folyamatosan veszít a súlyából.

Gyomorbántalmak kínozzák

Galambos Lajosnak folyamatosan gyomorfájdalmai vannak, rendszeresen időzik a börtönorvosnál. A szükséges ellátást megkapja Lajcsi, ám ügyvédje szerint védencének olyan krónikus betegsége van, ami csak műtéttel lenne orvosolható. Ez jelenleg nem kivitelezhető, amíg börtönben van.

Egyedül egy szobában

Az ügyvéd hozzátette: a zenész napjait úgy kell elképzelni, mint egy kórházban fekvő betegét, akire éjjel-nappal nővérek vigyáznak. Esetében viszont nincsenek betegtársak, hiszen egyedül van egy szobában, és arra vár, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Nem kérte a pszichológus segítségét

Galambos az ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál, személyesen viszont egyikükkel sem találkozott a bevonulása óta. Lajcsi kérhetné börtönpszichológus segítségét, de még nem tette meg. A meggyengült fizikuma mellett a rosszkedv is kínozza a művészt, kedvtelen és nem hajlandó beszélni szinte senkivel. Még a családtagjainak is megtiltotta, hogy nyilatkozzanak a hogylétéről, írtuk néhány hete. 

Az utolsó lehetőség

Lagzi Lajcsi utolsó alkotmányjogi panaszaként a védelem azt hozta fel, hogy a titkos információgyűjtés anyaga bizonyítékként nem volt felhasználható a büntetőeljárásban. Arra hivatkoztak, hogy szerintük ezek az információk a jogszabályok megsértésével, tiltott módon kerültek elő.

Elutasították

Az Alkotmánybíróság elutasította a zenész panaszát, s mivel ez volt az utolsó jogorvoslati lehetősége, kénytelen lesz leülni a rá kiszabott börtönbüntetést, vagyis csak 2025-ben szabadulhat. Csupán abban az esetben csökkenthető a büntetés időtartama, ha kiérdemli a feltételes szabadlábra helyezését – írja a PestiSrácok.

Tovább romlott az állapota

Az utolsó információk szerint Galambos Lajos állapota még tovább romlott a rácsok mögött, a közelmúltban az az információ érkezett, hogy már tisztálkodni sem tud egyedül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: Youtube