Amint arról korábban a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt  több késszúrással ölte meg Lazsányi László – Deutsch Tamás kormánypárti európai parlamenti képviselő apósát – egykori focistát a volt albérlője. Az 57 éves férfi hosszabb ideje nem fizette a bérleményét, ezért alakult ki vita a tettes és a későbbi áldozat között, az eset még tavaly év végén történt.

Őszig letartóztatásban marad

A gyilkossággal gyanúsított férfit akkor letartóztatták, most pedig kiderült, hogy őszint szinte biztosan letartóztatásban is marad. A bíróság szerint ugyanis továbbra is megalapozott a gyanúsítást, valamint fenáll a szökés és az elrejetőzés veszélye, emiatt hosszabbították meg a letartóztatását. Erről a férfi kirendelt ügyvédje, Gál András István beszélt azrt rtl.hu-nak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szökés, elrejtőzés

A bíróság úgy gondolja, nincs rá garancia, hogy ha a férfit szabadlábra helyezik, akkor gondoskodni tudna a saját lakhatásáról, továbbá a megélhetéséhez szükséges egyéb forrásokról. B. István egyébként fellebbezett a döntés ellen, a férfi ráadásul a korábbi vallomását is módosította, ezúttal arar hivatkozott, hogy önvédelemből követte el tettét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem mérte fel a tettének a súlyát

Az ügyvéd elmondása szerint az eddigi beszélgetések arról tettek tanúbizonyságot, hogy B. István nem mérte fel tettének súlyát. Mint arról korábban is beszámoltunk már a férfit elmeorvosi vizsgálatnak vetik majd alá, ezt várhatóan júniusban végzik majd el. Kapcsolódó: Elmeorvosi vizsgálat vár Lazsányi László életét kioltó férfira, Deutsch Tamás apósa kegyetlen körülmények közt halt meg az óbudai vendégházban

Elszámolási vita

A volt labdarúgót, – Deutsch Tamása apósát – Lazsányi Lászlót tavaly, december 3-án gyilkolta meg egy elszámolási vita következtében az albérlője. Úgy tudni B. István már tavaly augusztus óta nem fizette a megállapodott bérleti díjat, Lazsányi pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, ő erre nem volt hajlandó.

Vadászkéssel ölte meg az egykori focistát

Lazsányi László végül elvitette a lakásból a férfi holmijait, záratz is cserélt, ám B. István ennek ellenére többször is bement a lakásba és ott töltött egy-egy éjszakát. A gyilkosság napján is felfeszítette a zárat, a későbbi áldozat ezt megtudva sietett az ingatanhoz. Számonkérte B-t, a heves vita következtében pedig egy vadászkéssel gyilkolta meg egykori főbérlőjét a feldühödött férfi. Kapcsolódó: Szívszúrás miatt halt meg Deutsch Tamás apósával, a tettes magányosan élt, nem tartotta a kapcsolatot családjával

Elismerte, hogy szúrt

“A gyilkosságot a gyanúsított vallomása szerint dulakodás előzte meg, ennek azonban közvetlen tanúja nem volt. Mindenesetre ügyfelemen nem voltak sérelmi nyomok” – fogalmazott Gál András István. A gyanúsított szerint az áldozat jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Elmeorvosi vizsgálat

Az elmeorvosi vizgsálat egyébként nagy mértében befolyásolja majd az ítéletet is, ha ugyanis megállapítják, hogy a gyanúsított nem volt beszámítható, akkor felmentésre számíthat, ha pedig az derül ki, hogy korlátozottan tudta felmérni a tettének a következményét, akkor enyhébb büntetés várhat rá. Ha azonban épelméjűnek nyilvánítják, figyelembe veszik azt is, hogy büntetlen előéletű, de tettéért akár életfogytig tartó büntetést is kaphat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Deutsch Tamás – Forrás: EchoTV