Durva baleset történt szerdán a 11. kerületben. Egy szabályosan közlekedő Mercedes kisbusz elé bevágott egy Suzuki, hogy elkerülje az ütközést a luxus kisbusz vezetője, elrántotta a kormányt. Csúnya vége lett a manővernek.

Tempósan haladt a Mercedes

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál információi szerint egy Mercedes mikrobusszal igyekezett egy középkorú férfi a 11. kerületben a Budafoki úton a Hamzsabégi út felé szerdán. A Dombóvári úti jelzőlámpás kereszteződéshez érve szabad jelzést kapott, így tempósan haladt a városból kifelé, amikor hirtelen bal kéz felől egy autó került elé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszakadt a Merci kereke

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Szembe sütött a nap

A szemből sütő nap miatt már csak akkor vette észre a veszélyt, amikor csak elrántani tudta a kormányt, fékezni nem tudott és az érkező Suzuki Swift jobb elejének csapódott.

Veszélyes a vakító napfény

Letarolt szinte mindent

Az ütközés után a hirtelen kormánymozdulat hatására a Mercedes a gyalogátkelőn keresztül a jobb oldalon álló IP West irodaház előtti járdára sodródott, miközben kidöntött néhány terelőoszlopot is letarolt.

Kiömlött a Mercedesből az olaj

Keresztben állt meg

Szerencsére senki sem várt zöld jelzésre a gyalogátkelőnél, illetve a járdán sem ütött el senkit a mikrobusz. A sofőr még az előtt balra tudta kormányozni a Mercedest, hogy az az irodaház falának rohant volna, így a buszmegálló mögött leugratott a járdáról és keresztben állt meg.

Lesz mit feltakarítani a helyszínen

Megpördült a Suzuki

A Suzuki a nagy erejű becsapódás hatására többször megpördült, majd a két oldalt elválasztó betonszegélyre ugratott, szembe a kifelé haladó forgalommal. Az első légzsákok kirobbantak, a szélvédő betört, a kormány leszakadt, még a rádió is kiszakadt a helyéről, nagy szerencse, hogy utas nem ült az autóban, illetve hogy a sofőr használta a biztonsági övét.

Csúnyán összetört a Suzuki is

Benézte a nő a kereszteződést

Mint kiderült, a Swiftet vezető fiatal hölgy szintén szabad jelzésen haladt befelé, az Október 23. utca irányába, ám tévesen azt hitte, a Dombóvári útnál balra is lehet kanyarodni, mintha telezöldes kereszteződés lenne, így a szemből érkező mikrobusz elé hajtott.

Kirobbant légzsákok a Suzukiban

Arcba vágta a légzsák

A légzsák és a szélvédő arcsérüléseket okozott a hölgynek, valamint rosszul is érezte magát, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, más dolguk nem akadt. A forgalom egy sávon haladt kifelé a helyszínelés és a műszaki mentés idején. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK