Bezárási hullámot indíthat az újabb energiadrágulás a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint. Főtitkáruk az RTL Híradónak azt mondta, többen és hosszabb időre húzhatják le a rolót, mint a koronavírus-járvány miatt. A cégek egy részének olyan magasra kellene emelnie az árait, amit képtelenek kifizetni a vásárlói.

Bezár egy nagyatádi szálloda

A riportban bemutattak egy nagyatádi szállodát, ahol alig több mint egy hete jelentettek kényszerszünetet, novembertől öt hónapra fognak bezárni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ételkiszállító is megszűnik

Ezen túlmenően pedig az egyik országos ételkiszállító már csak jövő hét csütörtökig vesznek fel rendeléseket, a honlapjukon az áll, „világgazdasági okok miatt” szűnik meg a cég. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy cukrászda is lehúzza a rolót

Budapesten pedig egy cukrászda jelezte a Facebookon, hogy 65 év után, gazdasági okok miatt végleg bezárnak. A Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége úgy véli bezárási hullám fenyeget, vagyis „eljöhet egy olyan pont ősszel, télen vagy a jövő év első hónapjaiban, amikor már nem megy tovább, amikor már nem lehet a veszteséget tovább finanszírozni, ez valóban a tevékenység felfüggesztéséhez, illetve akár tömeges cégbezárásokhoz is vezethet” – ezt a Híradónak mondta Perlusz László, a szervezet főtitkára.

Rosszabb a helyzet mint a járvány idején?

Többen sajnos úgy számolnak, hogy hosszabb időre kell bezárjanak az energiaárrobbanás hatására, sokan úgy vélik, rosszabb lesz a helyzet, mint a koronavírus-járvány idején volt.

Az október vízválasztó

A cégek nagy részének októbertől kell magasabb rezsit fizetnie, mert akkor jár le a még kedvezőbb árú, éves energiaszerződése.

Fixáras szerződések

Perlusz László arról is beszélt, hogy „sok vállalkozás szerencsének mondhatja magát, aki a tavalyihoz képest hat-nyolcszoros áron, de fixáras szerződést tudott kötni egy évre”.

A kormány válasza

A Híradó megkérdezte a kormányt, mikortól és mekkora támogatásra számíthatnak a vállalkozások. Azt válaszolták, hogy jelenleg is számos program áll a rendelkezésükre. Illetve, hogy a kormány folyamatosan elemzi a helyzetet, és „mindent megtesz, hogy megvédje a munkahelyeket”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes riport itt nézhető meg:

Ez is érdekelhet:

Karácsony Gergely: “A válságban sem hagyhatjuk magukra a bajba kerülő budapestieket”– Megszületett a döntés a rászorulók rezsitámogatásáról, részletek!

Ezt is olvasd el:

A csőd borítékolható – rezsinövelési operatív törzs Szentendrén, strand és színház lekapcsolás Egerben

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet