A költözéskor a bútorok jelentik a legnagyobb problémát, mert méretük, súlyuk miatt legjobb, ha szakemberek mozgatják. Emellett vannak fogások, amikről jó tudni, mielőtt költöztetőt hívunk. A Promove szakemberei segítenek, mire figyelj.

Akár kicsi a lakásod, akár egy teljes házat költöztetnél, a bútorok költöztetése komoly problémát tud jelenteni, amit jobb szakemberekre bízni. Egyrészt az izomerő hiányzik a legtöbb esetben, másrészt pedig a megfelelő fogások ismerete nélkül magadra és a bútorra is veszélyes a mozgatás. A Promove szakemberei hoztak néhány tippet, hogyan érdemes nekifogni a bútorok költöztetésének.

Kép1: A Promove javasolja, hogy előre töltsük le az útmutatót a lapra szerelt bútorok szétszereléséhez.

Ma a legtöbb bútor lapra szerelve érkezik, ami azt jelenti, hogy házilag kell összerakni. Költözködéskor marad a probléma: hogyan szedjük szét? A legtöbb esetben a költöztetés idejére már régen elveszett az összeszerelési leírás, aminek segítségével megoldható lenne a szétszerelés. Emellett vannak olyan, nagyobb méretű bútorok, amik eleve összeszerelve érkeznek. Ezek a súlyuk miatt jelentenek komoly kihívást.

Sok háztartásban pedig a legegyszerűbb barkácsszerszámok is hiányoznak, így meg sem tudjuk kezdeni a bútorok szétszerelését. Vannak emellett olyan bútorok, amikhez behajtó kart mellékeltek az összeszereléshez, de nagy valószínűséggel már ez sincs meg.

A Promove szakemberei azt javasolják, hogy ha olyan bútoraink vannak, amiknek az összeszerelési leírása elérhető a neten, például a nagy lakberendezési cég bútorai, akkor előre gondoskodjunk róla, hogy ezek kéznél legyenek. A szerszámokat is előre szerezzük be ismerősöktől, barátoktól, mert rengeteg időt és fejfájást megspórol.

Kép2: A nagyméretű bútorokat is érdemes a költöztetés alatt becsomagolni és óvni a sérülésektől.

A csomagolás kérdése

A bútorok csomagolása szintén egy fontos kérdés. A mérete miatt inkább nem csomagolják be a költözésnél az emberek a bútorokat, amivel csomagolóanyagot lehet spórolni, így azonban nagy a sérülésveszély. A Promove szakemberei azt javasolják, hogy legalább a sérülékeny felületeket érdemes óvni, de olyan anyaggal, ami utána nyom nélkül eltávolítható. Erre vannak speciális ragasztószalagok, amire érdemes áldozni egy kis pénzt.

A Promove szakemberei arra is felhívják a figyelmet, hogy a matrac becsomagolására különösen érdemes figyelni, mert nem biztos, hogy a költöztető teherautóról nem hozunk magunkkal néhány olyan lakót, akitől utána nehéz szabadulni.

Válaszd a megfelelő szolgáltatót!

bútorok költöztetéséhez fontos, hogy megfelelő szaksegítséget kapjunk, és a Promove szakemberei azt javasolják, hogy egyeztessünk a szolgáltatóval a részletekről a megrendelés előtt. A költöztető kiválasztásánál nézzük meg, hogy elég nagy-e a kocsi, adnak-e elég embert a mozgatáshoz, és nyújtanak-e segítsége a szét- és összeszerelésben. A jobb költöztető cégek speciális védőanyagot is adnak a bútorok csomagoláshoz, így azok biztonságban érnek át az új lakásba.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.