A közelmúltban több elbocsátást is bejelentettek. Az indoklás szerint hatékonyabb irányítási struktúrát alakítanak ki.

A hír igaz

A Tesco Magyarország a Világgazdaság számára megerősítette, hogy csoportos leépítést hajtanak végre. A szóban forgó élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál az elmúlt hetek során több elbocsátást is bejelentettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez már nem csak spekuláció

Miután hivatalosan is megerősítette a lap értesüléseit a Tesco sajtóosztálya, és csoportos leépítésként aposztrofálták a döntést, így vannak támpontok annak kapcsán, hogy hányan lehetnek érintettek. Azt ugyanakkor pontosan nem árulta el az élemiszerlánc, hogy hány dolgozóról van szó konkrétan.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez az előírás

Ha csoportos leépítésre kerül sor, akkor az előző fél évre számított átlagos statisztikai étszámot veszik figyelembe. Azoknál a vállalatoknál, ahol legalább 300 főt alkalmaznak, legalább 30 főt érintő döntés jelent csoportos leépítés. A magyar Tesco tehát legalább ennyi alkalmazottjától válik meg vélhetően.

Akár több ember állása is kockán foroghat

A hazai Tesco körülbelül tízezer alkalmazottat foglalkoztat. Nem zárható ki, hogy a fenti számnál több dolgozójuknak kell új állást keresnie. Valójában azonban csak technikailag történik csoportos leépítés.

Új pozíciót ajánlanak fel a dolgozóknak

A Tesco rámutatott, hogy kötelességük volt bejelenteni a csoportos leépítést a hatóságoknak. Ugyanakkor nem kell arra számítani, hogy tömegével kerülnek az utcára a korábbi alkalmazottaik. A legtöbb munkatársuknak ugyanis új pozíciót ajánlanak fel.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez áll a döntés hátterében

A Tesco a Világgazdaság megkeresésére válaszolt arra a kérdésre, hogy miért döntöttek így. Az élelmiszerlánc szüntelenül azon dolgozik, hogy a kínálatukat fejlesszék és minél magasabb szintű vásárlási élményt tudjanak nyújtani. Most e célok elérése érdekében átalakítják az irányítási struktúrát, amely reményeik szerint sokkal hatékonyabb lesz.

Kedvezmény a nyugdíjasok számára

A Tesco tavaly nyugdíjas kedvezményt vezetett be. A keddi vásárlások után 5% kedvezményt kapnak azok, akik fel tudják mutatni nyugdíjas igazolványukat. További feltétel, hogy ezen vásárlók használják a Tesco Clubcardjukat is az adott vásárlás alkalmával.

Van a kedvezménynek felső korlátja

A vásárlási összeghatár 200 ezer forint. Az így igénybe vehető legnagyobb kedvezmény értéke 9999 forint. A kedvezményt az adott napokon a vásárlás végösszegéből vonják le.

2,5 millió ember érintett

A Tesco közlemény eszerint szeretnék segíteni a nyugdíjasokat abban, hogy minél jobban be tudják osztani a pénzüket a háztartási kiadások kapcsán. Aki igénybe veszi ezt a kedvezményt, annak kevesebbet kell élelmiszerre költenie. A Tesco Clubcard használatával kombinálni is lehet a kedvezményeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu