A közelmúltban több elbocsátást is bejelentettek. Az indoklás szerint hatékonyabb irányítási struktúrát alakítanak ki.

A hír igaz

A Tesco Magyarország a Világgazdaság számára megerősítette, hogy csoportos leépítést hajtanak végre. A szóban forgó élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál az elmúlt hetek során több elbocsátást is bejelentettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez már nem csak spekuláció

Miután hivatalosan is megerősítette a lap értesüléseit a Tesco sajtóosztálya, és csoportos leépítésként aposztrofálták a döntést, így vannak támpontok annak kapcsán, hogy hányan lehetnek érintettek. Azt ugyanakkor pontosan nem árulta el az élemiszerlánc, hogy hány dolgozóról van szó konkrétan.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ez az előírás

Ha csoportos leépítésre kerül sor, akkor az előző fél évre számított átlagos statisztikai étszámot veszik figyelembe. Azoknál a vállalatoknál, ahol legalább 300 főt alkalmaznak, legalább 30 főt érintő döntés jelent csoportos leépítés. A magyar Tesco tehát legalább ennyi alkalmazottjától válik meg vélhetően.

Akár több ember állása is kockán foroghat

A hazai Tesco körülbelül tízezer alkalmazottat foglalkoztat. Nem zárható ki, hogy a fenti számnál több dolgozójuknak kell új állást keresnie. Valójában azonban csak technikailag történik csoportos leépítés.

Új pozíciót ajánlanak fel a dolgozóknak

A Tesco rámutatott, hogy kötelességük volt bejelenteni a csoportos leépítést a hatóságoknak. Ugyanakkor nem kell arra számítani, hogy tömegével kerülnek az utcára a korábbi alkalmazottaik. A legtöbb munkatársuknak ugyanis új pozíciót ajánlanak fel.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez áll a döntés hátterében

A Tesco a Világgazdaság megkeresésére válaszolt arra a kérdésre, hogy miért döntöttek így. Az élelmiszerlánc szüntelenül azon dolgozik, hogy a kínálatukat fejlesszék és minél magasabb szintű vásárlási élményt tudjanak nyújtani. Most e célok elérése érdekében átalakítják az irányítási struktúrát, amely reményeik szerint sokkal hatékonyabb lesz.

Kedvezmény a nyugdíjasok számára

A Tesco tavaly nyugdíjas kedvezményt vezetett be. A keddi vásárlások után 5% kedvezményt kapnak azok, akik fel tudják mutatni nyugdíjas igazolványukat. További feltétel, hogy ezen vásárlók használják a Tesco Clubcardjukat is az adott vásárlás alkalmával.

Van a kedvezménynek felső korlátja

A vásárlási összeghatár 200 ezer forint. Az így igénybe vehető legnagyobb kedvezmény értéke 9999 forint. A kedvezményt az adott napokon a vásárlás végösszegéből vonják le.

2,5 millió ember érintett

A Tesco közlemény eszerint szeretnék segíteni a nyugdíjasokat abban, hogy minél jobban be tudják osztani a pénzüket a háztartási kiadások kapcsán. Aki igénybe veszi ezt a kedvezményt, annak kevesebbet kell élelmiszerre költenie. A Tesco Clubcard használatával kombinálni is lehet a kedvezményeket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu