5525 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 193 beteg, így az elhunytak száma már egy Zsámbék nagyságú kisváros lélekszámára, 5706 főre emelkedett. Magyarországon a napi halálozások száma népességarányosan már magasabb, mint Olaszországban volt az első hullám idején.

Nagyos sokan haltak meg

5525 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 193 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5706 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 70 396 fő, az aktív fertőzöttek száma 167 479.

A fertőzöttek és az elhunytak majdnem negyede budapesti

Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7695 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 637-en vannak lélegeztetőgépen. IDE KAPCSOLÓDIK: Itt a tudományos válasz! Ezért védettebbek a gyerekek a koronavírussal szemben

Tragikusan a helyzet Magyarországon

Az elmúlt hetekben jelentős mértékben emelkedett a koronavírus miatti halálozások száma Magyarországon. A napi elhunytak száma 150-190 fő között mozog, ami népességarányosan nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően magas szám.

Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy több konzultáció vár rá a következő napokban, és „hétfőn az Operatív Törzs ülésén születnek meg a döntések arról, mi lesz december 11-e után. Az orvosok és a tudósok mereven elleneznek mindenféle lazítást.

Lazítanának karácsonykor

A tragikus számok ellenére Gulyás Gergely miniszter kedden arról beszélt, hogy karácsony tájékán jöhet valamiféle lazítás, ő személy szerint is támogatná. Azt mondta, hogy lehetővé kell tenni, hogy a családok találkozzanak.

Koronavírus katasztrófa

Ahogy azt október 3-án megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet számításai szerint év vége felé Magyarországon naponta 220 haláleset fog történni, ha nem szigorít a kormány. A szigorítások sokáig várattak magukra, ma pedig már 193 ember halt meg a vírus miatt. Az amerikai kutatók jóslata sajnos valóra válhat.

Megbízható adatok

A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött, a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és -értékelési Intézet világszerte az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbbnak tartott, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet.

Mindenki rájuk figyel

A koronavírus-világjárvány kezdete óta mindenki figyel rájuk, mert kifinomult matematikai modelljeik jó közelítéssel képesek előrejelezni, hogy az adott pillanatban érvényes folyamatok milyen jövőt vetítenek előre – írja a Magyarhang.org

Katasztrófális helyzet

Az októberi előrejelzésük szerint, ha Magyarországon az akkori, lezárások nélküli trendek folytatódnak, nagyon hamar katasztrofálissá fog válhat a helyzet. Az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a járványnak, a november végére várt tetőzéskor 35 ezren fognak ténylegesen megfertőződni (tehát az azonosított és az azonosítatlan fertőzöttek együtt), és 220-an fognak meghalni naponta.

Igaza volt az amerikai kutatóintézetnek

Mivel a kormány időközben észbe kapott és mégis lettek lezárások, így a halálos áldozatok száma talán nem éri el a napi 220-at, ugyanakkor a csütörtöki adatok nagyon nyugtalanítóak. Minden eddiginél több, 182 ember halt meg a vírus miatt. A napi fertőzöttek száma is csúcsra ugrott. Úgy tűnik a számokat tekintve igaza volt két hónappal ezelőtt az amerikai kutatóintézetnek.

Kiemelt kép forrása: MTI/Vajda János