Gázszerelőként kezdte, ma már az egyik legismertebb üzletember Magyarországon Mészáros Lőrinc. Felcsút díszpolgári címet adományozott számára. A település első embere elmondta, miért döntöttek így.

Felcsút polgármestere köszöntötte Mészáros Lőrincet

„Ki más kaphatná ezt a címet, mint az, akinek neve összeforrt a településsel, akihez megszámlálhatatlan sok fejlesztés, beruházás és társadalmi felelősségvállalás kapcsolódik” – köszöntötte Mészáros Lőrincet Felcsút polgármestere, Mészáros László a díszpolgári cím ünnepélyes átadásának alkalmával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyi képviselő-testület is üzent ezzel a döntéssel

A kitüntetéssel a helyi képviselő-testület szeretné megköszönni Mészáros Lőrincnek, hogy figyelmet fordít üzleti ügyei mellett a térség fellendítésére. Így javulhat a Felcsúton élők életszínvonala és jóléte, írta meg a Hír TV.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez a díszpolgári cím feltétele

Felcsút polgármestere még a díszpolgári cím átadása előtt elárulta, hogy olyan személynek lehet adományozni ezt a címet, aki Felcsút érdekében “kiemelkedően jelentős munkájával, helytállásával, kiállásával vagy egész életművével hozzájárul a település fejlődéséhez, értékei, érdekei megóvásához, polgárai életkörülményeinek javításához, a község jó hírnevének öregbítéséhez.”

Ezek Mészáros Lőrinc érdemei

A térség fejlesztése mellett megemlékezett arról is Mészáros László, hogy Felcsút a hazai futball élet egyik meghatározó központjává vált. Ez a Pancho Aréna megépülése mellett a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is köszönhető.

Támogatta a fiatalokat

Mészáros Lőrinc Felcsút és a régió felemelkedését is támogatta. A Mészáros Alapítvány 2016-tól kezdve 1200 felsőoktatásban tanuló helyi és környékbeli fiatalt támogatott. A támogatás összértéke 700 millió forint volt. 2017-ben került megalapításra a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány, így 1 milliárd forintnyi támogatáshoz jutott 3300 általános és középiskolai diák, valamint 300 otthonteremtő fiatal pár.

Ezek is érdekelhetnek!

Szívügye a térség

Mészáros Lőrinc elmondta, hogy a Vál-völgye térség a szívügye, mivel ott nőtt fel. Fontosnak és kötelességének is érzi a rászoruló helyiek támogatását, a fiatalok tanulmányainak megkönnyítését, csakúgy, mint a terület gazdasági fejlődésének támogatását.

Nem ez az első ilyen kitüntetése

Korábban már két település is adományozott díszpolgári címet az üzletembernek. Eszék és Csíkszereda díszpolgári címe mellett immáron Felcsút díszpolgára is egyben.

Megbírságolták a bankját

Nemrég arról írtunk, hogy ellenőrizte a bankokat a Magyar Nemzeti Bank, és több hiányosságot is feltárt. Négy bankra is pénzbírságot szabtak ki, közéjük tartozik Mészáros Lőrinc MBH Bankja is. Az MBH Bankra, a Takarékbankra és a Takarékbank Jelzálogbank Nyrt.-re összesen 27 millió forint összegű bírságot szabtak ki

Két hónap leforgása alatt másodszor is megbüntették az üzletember pénzintézetét.

Augusztusban 87 millió forintos bírságot szabott ki az MNB. Ennek oka az volt, hogy vállalatirányítási, kockázatkezelési, IT-biztonsági, tőkemegfelelési és értékvesztésképzési, illetve adatszolgáltatási hiányosságokat fedeztek fel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc