A betegek költöztetésével, illetve az olajradiátorok bevetésével igyekeznek óvni pácienseket az épületbe is betőrő hideghullámtól a Baleseti intézetben, ahol a nővérek és az orvosok is kabátban és sálban dolgoznak jelenleg.

Napok óta 10 fok körül van az épületben

A Népszava azt írja, hogy az épület északi oldalán több osztályon is már napok óta 10 fokban, illetve néha még ennél is hidegebb épületben dolgonak az orvosok és az ápolók. A lap azt írja, hogy az ablakok sem zárnak rendesen, ez is lehet az oka annak, hogy a helyiségek kifűtethetlenek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Pulcsiban és kabátban dolgoznak

Azt is írják, hogy a nővérpultoknál és a folyosókkon pulcsiban, sálban, illetve kiskabátban lehet csak megmaradni.

FRISS! Sokkoló fotók: brutális, könyörtelen körülmények között tartották ezeket az állatokat Gödöllőn

Ez mesélte az egyik orvos

Az egyik orvos azt mesélte a lapnak, hogy vannak kórtermek, melyekben viszonylag elvislehető a hőmérséklet, azonban mindegyik még így sem használható. Éppen ezért a balesetin fekvők egy részét is át kellet költöztetni.

A kórház vezetése próbál megoldást találni

A kórház vezetése most úgy döntött, hogy olajradiátorokat és pokrócokat szerez az érintett épületrészbe, azonban a hideg maradt, azt követően, hogy az olajradiátorok használatát nem bírta el az elektromos hálózat.

Ez a helyzet a gyermekosztályon

A gyermekosztályon a hőmérsékletet jelenleg két otthonról behozott olajradiátorral próbálják normális szinten tartani, illetve az orvosi szobákban és a sebkötözőkben is hasonló a helyzet.

Ez is érdekelhet: A tetőszerkezet már kész – Így áll most a Nyugati pályaudvar felújítása

Ezt mondja az egyik ott dolgozó

A lapnak egy másik dolgozó arról beszélt, hogy ő már napok óta egy 8-12 fok között ingadozó helyiségben dolgozik. Úgy véli ezen körülmények között nem biztonságos dolgozni, sőt fokozott kockázattal jár a nap 24 órájában a baleseti sérültek szakszerű ellátása.

Már évek óta baj van

A lap továbbá úgy tudja a kórházvezetése évek óta jelzi, hogy mielőbb szüksége lenne a nyílászárók cseréjére, mert a hőmérséklet amint mínusz öt fok alá süllyed, az épület a huzat miatt kifűthetetlenné válik. A Fiumei úti épület utoljára 1984-ben kapott teljes felújítást. Legutóbb tavaly januárban lehetett olvasni arról, hogy az Egészséges Budapest Program keretében hamarosan hozzálátnak a felújításához, ám erre mindeddig nem került sor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Baleseti Intézet, Forrás: Google