Sokkoló történet Nyíregyházán. Egy kétéves kisfiú napok óta halott lehetett, egy évvel fiatalabb nővére az autóban ült, zúzódásokkal a testén. Egész egyszerűen leparkoltak a nevelőszülők a rendőrség előtt

Egy férfi és egy nő parkolt le a rendőrség előtt.

Közölték, egy halott gyerek van a csomagtartójukban. A rendőrök elsőre el sem akarták hinni, mi történhetett. Óvatosan közelítették meg a gépjárműt, de amit ott láttak, azon maguk is elszörnyedtek. A történetben a legszörnyűbb, hogy a két nevelőszülő vitte a rendőrségre a halott gyereket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fiú már két napja halott lehetett

Alultáplált volt az a kisfiú, akinek a holtestét szerdán találták meg Nyíregyházán. A tények.hu szerint magzatpózban, felöltöztetve feküdt a kocsi csomagtartójában. A meghalt fiú nővére is a kocsiban volt, akin zúzódás nyomait fedezték fel. Mindkét gyermeket egy ilki családból emelték ki, onnan kerültek Nyíregyházára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A családot majdnem elengedték

A rendőrök is a látvány hatása alatt lehettek, mert elsőre majdnem elengedték a „nevelőszülőket”. Aztán őrizetbe vették a férfit és a nőt is, hangzott el a Tények riportjában.

Eljárást kezdeményeztek az ügyben

Nem tudni, mi okozhatta a gyermek halálát, mindkettőjüket kórházba akarták szállítani, de az az idősebb, fiú testvéren már nem tudtak segíteni. Szintén a Tények közölték, hogy megfulladt.

Nehéz elképzelni, hogy törődtek a két kisgyermekkel

A gépkocsi csomagtartójában talált gyermeken látszott, hogy szörnyen alultáplált volt. A körülbelül egy évvel fiatalabb testvérén meg zúzódásnyomokat találtak. Ő szerencsésebb volt, túlélte.

Mindenki megdöbbent a környéken

„Azt gondoltam, hogy megint verekedés volt, s azért hozták ide az autó mellett álló férfiakat. De az furcsa volt, hogy hat órakor a mentőből kiszálló fehér köpenyes orvos az autó körül vizsgálódott. Nem tudom megérteni, hogy egy ártatlan kisgyermekkel hogy lehet így bánni. Ha pedig valaki nem akart róla gondoskodni, miért nem vitte el olyan helyre, ahol szeretetben és biztonságban nőhetett volna fel” – mondta egy helyi eladó.

Hajnalban vonultak ki a rendőrök

A helyszínre kiérve, fél kilenc körül már csak a kerítésen maradt szalag utalt a döbbenetes tragédiára. A Stadion utca szokatlanul csendes volt és üres, mintha a természet is érezte volna ezt a természetellenes szörnyűséget. A környéken lévő kis üzletekben dolgozók korán nyitnak, így többen is látták az autót, és a helyszínre érkező mentőket, rendőröket.

A rendőrség nem nyilatkozik

A vizsgálat befejezéséig a rendőrség – a nyomozás érdekei miatt – nem ad tájékoztatást.

Hogy kaphatták meg a gyerekeket?

Ez is egy érdekes kérdés, de erre a következő napokban vissza fogunk térni. Érthetetlen, hogyan bízhattak ilyen szülőkre két gyermeket.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI