Váratlanul meghalt egy férfi a Savoya Parkban Auchanban, miközben vagyonőrök intézkedtek vele szemben. A tragikus eset múlt vasárnap történt, a rendőrség vizsgálódik az ügyben. Januárban a Bécsi úti bevásárlóközpontban halt meg egy vásárló.

Lopáson kapták

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. március 10-én, a kora délelőtti órákban érkezett bejelentés, hogy az egyik 11. kerületi bevásárlóközpontban egy férfi, akivel szemben lopás miatt intézkedtek a vagyonőrök, rosszul lett, a gyors és szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit a BRFK szakértők bevonásával vizsgálja.” – közölte a rendőrség a Blikkel.

Haláleset a Bécsi úton

Mentőket kellett riasztani egy bevásárlóközpontba január 15-én hétfőn, Budapesten, a Bécsi úton. Egy idős férfi vásárlás közben rosszul lett, életét sajnos nem tudták megmenteni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rosszul lett a boltban

„Éppen a heti bevásárlást intéztem hétfőn, amikor látom, hogy valami történik a boltban Hamar kiderült, hogy egy idős férfivel történt valami nagyon súlyos dolog, láttam, ahogy a földön fekszik magatehetetlenül” – mondta az egyik vásárló az eset után.

Többen hívták a mentőket

A vásárlók közül többen próbáltak mentőt hívni, és a boltban dolgozóknak is jelezték, hogy nagy baj történt. Hamarosan ki is érkeztek a mentők, akik megpróbáltak a bácsinak segíteni. „Nagyon sajnáltam, rossz volt látni ezt az egészet. Én nem is tudtam nézni.”

Nem volt remény

Több dolgozó azt mondta, hogy sajnos hamar kiderült, hogy nincs remény. „Igaz a hír, szegény úr nem élte túl. Úgy tudom, hogy rosszul lett és meg is halt, hiába küzdöttek a mentősök” – mondta az egyik nő.

Küzdöttek az életéért

Az Országos Mentőszolgálatot megerősített a hírt. Azt írták, „a 60 év körüli férfi életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata”.

Tragédia a 11. kerületben

Tavaly márciusban Gazdagréten, egy 50 év körüli férfi a Sparban vásárolt, éppen fizetni készült, amikor váratlanul összeesett és meghalt. Mindenki rohant segíteni, miközben kihívták a mentőket is.

Mindent megtettek

„Ők mindent megtettek, amit csak lehetett, megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már késő volt. Azt mondták, tüdőembóliát kapott ” – mondta az egyik vásárló, aki végig nézte a tragédiát.

Dráma a Tescoban

November végén, sokkoló jelenetek zajlottak a debreceni Tescóban, ahol egy 50 év körüli férfi hirtelen összeesett vásárlás közben. Az üzlet dolgozói azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket, így a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Defirillátort használtak

Azonnal indult a rohamkocsi, hogy segítsenek miközben az ott dolgozók megkezdték a férfi újraélesztését. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megosztott bejegyzése szerint a bolt egyik munkatársa még a kihelyezett defibrillátorért is elszaladt, amit használtak is. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Kiemelt kép: illusztráció