Az előzmények ismeretében indokolatlanul megnőtt a vonatbalesetek halálos áldozatainak száma idén Magyarországon. A tavalyihoz képest kétszer annyian haltak meg olyan balesetekben, amelyek vasúti átjárókban történtek.

Kétszer annyi halálos áldozat

A vasúti balesetek száma alig emelkedett a tavalyi évhez képest, a halálos áldozatok száma azonban a duplájára nőtt. 2021-ben 86 vasúti baleset történt, amelyekben 17-en vesztették életüket, idén december közepéig 89 ilyen balesetet tartanak számon, amelyekben nem kevesebb, mint 34 ember hunyt el. Az áldozatok között több gyermek is van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karácsonyi rohanás

A szörnyű számokra való tekintettel a MÁV egy drámai videót készített, amellyel az idén áprilisban indított „Érj haza biztonságban!” nevű kampányukat zárják. A videóban a karácsonyi rohanás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Figyeljünk oda!

A társaság ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a vasúti átjárókat csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. A biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad tilos jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.

Tilos előzni

A vasúti átjárón folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométeres átlagsebességgel szabad áthaladni. Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni.

Mindenképpen meg kell állni

Ha a vasúti átjárót biztosító berendezés nem működik, minden esetben meg kell állnunk az átjáró előtt. Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat. Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít!

Mindenkire vonatkozik

A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is. A telefonálás is elterelheti a vezető figyelmét, így előfordulhat, hogy a vasúti átjáró tilos jelzését nem veszi észre a sofőr.

A szembe sütő nap veszélyei

A szembe sütő nap elvakíthatja a jármű vezetőjét, aki nehezebben veheti észre a fényjelző készülék jelzését. Ugyanígy a fényjelzőre tűző nap is okozhat észlelési problémát. Ilyenkor érdemes lassítani, és meggyőződni arról, milyen jelzést mutat a lámpa, nem közelít-e vonat – olvasható a vasúttársaság oldalán.

A drámai videó

Forrás: MÁV

Két vonattal is ütközött

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy egészen durva, akciófilmbe illő horrorbaleset történt Alsógödnél, ahol egy koreai férfi a sínekre hajtott, és először az egyik, majd egy másik vonat is ütközött az autójával. 

Ép bőrrel megúszta

Annak ellenére, hogy az autóból csupán egy roncs maradt, a férfi csodával határos módon ép bőrrel megúszta a balesetet. A szemtanúk szerint a saját lábán szállt ki a szinte porrá zúzott fekete személygépkocsiból.

Szívszorító tragédia Sásdon

Ugyancsak a BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy hogy vonattal ütközött egy személyautó a Baranya megyei Sásdon. Az autóban hárman ültek, közülük ketten belehaltak sérüléseibe. Az egyik áldozat egy gyermek, a másik pedig az édesanyja volt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a sásdi vonatbaleset. Fotó: Mávinform