Több nagy benzinkúthálózatnál ismét akadozik az üzemanyag-ellátás. Van olyan töltőállomás, amit emiatt le is kellett zárni.

Csak magyar rendszámmal

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt  péntektől csak a magyar rendszámmal rendelkező autósok tankolhatnak hatósági áron, ezt is csak úgy, hogy a vásárlásnál bemutatják a forgalmi engedélyüket. Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a csütörtöki Kormányinfón. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részletszabályok

Ezt követően megjelentek a részletszabályok is a Magyar Közlönyben, melynek tanúsága szerint kivételek is lesznek, ennek értelmében azok a külföldi rendszámú autósok is hatósági áron tankolhatnak, akiknél szintén hatóságilag vannak maximalizálva az árak, vagyis példának okán a szerbek és a szlovének jól járnak, ha Magyarországon tankolnak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Számos kérdés

A péntek éjféltől hatályba lépő rendelet azonban számos kérdést felvet, többek között felmerült, nem-e sért uniós jogot az egész, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Türelmi idő

A kutak egyébként három nap türelmi időt kaptak arra, hogy átállítsák a kasszáikat, úgy tudni a MOL töltőállomásokon ez már meg is történt, sőt ők egy részletes útmutatót is kiadtak, amiben egyebek között szerepel, hogy a fizetéskor kötelező bemutatni a forgalmi, valamint arról is írnak benne, hogy érvényben vannak a napi 100 literes mennyiségi korlátozások.

Kapcsolódó:

Mennyi az annyi? Ennyiért tankolhatnak mától a magyarországi benzinkutaton a külföldi rendszámos autók

A MOL részletes útmutatót tett közzé

Az új szabályok kapcsán a MOL például közzétett egy részletes útmutatót, melyben egyebek között arról írnak, hogy a hatósági áras tankolás egyik alapfeltétele a forgalmi bemutatása, ennek részleteiről ebben a cikkünkben írtunk.

Akadozik az ellátás

Az RTL Híradó riportja szerint az újonnan bevezetett rendelet hatalmas káoszt okoz, sok helyen akadozik az üzemanyag-ellátás, találtak olyan kutat is, amit emiatt le kellett zárni.

Ez lehet a magyarázat

A Shell elismerte, hogy egyes töltőállomásaikon lehet fennakadás, a MOL pedig a csütörtök esti nagy forgalommal magyarázza a néhol előforduló készlethiányt. Az volt az utolsó nap, amikor külföldi rendszámú autóba lehetett árstopos üzemanyagot tankolni. A rendelkezés a benzinkutasok szerint betarthatatlan, ezért levelet írtak Orbán Viktornak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet