Kifizették egy nő számláját az érdi Aldinál. A bankkártyája nem működött mire egy fiatalember kifezette az asszony számláját – legalábbis erről írnak egy diósdi Facebook-csoportban.

Hibás kártya

Ott álltam lefagyva, megsemmisülve, tanácstalanul – ír a Diósdon Hallottam zárt Facebook-csoportban egy nő arról, hogy sérült bankkártyája miatt nem tudott fizetni a pénztárnál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rugalmas pénztáros

A pénztáros állítólag felajánlotta, hogy a vásárló hazamehet pénzért, hiszen egyértelműnek látszott, a káryátával van gond, egyszerűen nem látta azt a terminál.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Segítség

Ekkor, a poszt szerint, egy 30 év körüli fiatalmeber megkérdezte az összeget és szó nélkül átadta azt a bajba került vásárlónak.

Névjegykártya

A hölgy zavarában adott a férfinak egy névjegykártyát, hogy jelentkezzen, hová utálhatja a pénzt, mert mindenképpen szeretne fizetni. Ezt külön kiemelte a posztban, mármint, hogy várja a fiatalember jelentkezését.

Kipróbálták a kártyát

Ezután kérte a pénztárost, hogy egy másik gépen próbálják ki a fizetést, és láss csodát, ott már minden rendben működött. Ez a terminál elfogadta a kártyát.

A poszt

Alkohol

Az Aldiról akkor írtunk legutóbb, amikor kiderlt, hogy alkohol vásárlása esetén szinte mindenkitől kérnek iratot ellenőrizendő a vásárló életkorát. Ez akkor is megtörténik, ha valaki nyugdíjaskorú.

Pontos életkor-ellenőrzés

Hvg.hu mekereste az Aldit, akik azt írták, hogy nem új eljárásról van szó. Azzal indokolták az okmányok elkérést, hogy a dolgozóik munkáját akarják megkönnyíteni a lehető legpontosabb életkor-ellenőrzéssel.

Csak a születési dátumot írják a kaszába

Az Aldi szerint a folyamat úgy zajlik, hogy a kasszások elkérik a vásárlók azonosító okmányát, „a pénztáros a kassza rendszerébe begépeli a pontos születési dátumot, a szoftver pedig egy egyszerű kivonási műveletet végez a születési dátum és az aznapi dátum alapján.

Címlapfotónk illusztráció.