Egy három hónapos gyermek is felkerült vasárnap a koronavírusban elhunytak listájára, vette észre a hvg.hu. A járvánnyal összefüggésben az elmúlt 24 órában 23 éves férfi és egy 26 éves alapbetegség nélkül nő is életét vesztette.

Örökletes betegsége volt a kicsinek

A lap azt írja,hogy a kisfiú egy örökletes izombetegségben, ún. MLASA szindrómában, azaz mitokondriális izombántalomban szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 8 hónapos csecsemő esete

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta korábban egy 8 hónapos csecsemő vesztette életét Magyarországon a koronavírus járvánnyal összefüggésben, ám akkor Müller Cecília a tragédia kapcsán elmondta, hogy a kicsi halálát nem a covid okozta, ugyan fertőzött volt.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Nem a covid okozta a halálát

A halála hátterében a Meningococcus okozta vérmérgezés állt, ennek ismertebb fajtája az agyhártyagyulladás, a másik pedig amikor egy teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt vagy egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsmpt támad meg a baktérium.

Ritka betegség

Ez egy ritka betegség és sok szervet egyidejűleg érint, emiatt lehet gyors lefolyású és halálos kimenetelű. Müller Cecília akkor kiemelte, hogy a laborvizsgálatok egyértleműen kimutatták, hogy nem a koronavírus okozta a csecsemő halálát, mivel azonban covidos volt, a gyermeket is feltüntették az elhunytak között.

A statisztika

Erről egyébként pár nappal ezelőtt Orbán Viktor is beszélt, aki elmonda, hogy Magyarországon egészen más az adatszolgáltatási gyakorlat, szemben más országoggal, ugyanis nálunk azok is szerepelnek a napi listán, akik covid miatt és azok is akik coviddal a szervezetükben hunytak el. Vagyis ez azt jelenti, hogy olyan is felkerülnek az elhunytak listájára, akiknek a halálát csak közvetve okozta a koronavírus. KAPCSOLÓDÓ: Kiderült, hogy a magyar beoltottak közül hányan haltak meg koronavírusban

Április elején egy kismama halt meg koronavírusban

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt koronavírusban meghalt egy Pest megyei kismama. Mónika 7 napos kisfiát hagyta hátra, akit soha nem ölelhetett magához. A fiatal asszony állapota olyan gyorsan romlott, hogy csak császármetszéssel tudták megmenteni gyermeke életét, de az anyuka sajnos nem tudta legyőzni a vírust.

Sokáig küzdöttek, hogy szülők lehessenek

Az Úriban élő Mónika és férje évekig azért küzdött, hogy gyermekük szülessen. A család közeli ismerőse azt írja a Facebookon, hogy nem volt boldogabb pár a világon, amikor kiderült, hogy végre szülők lehetnek. AZ ELMÚLT 24 ÓRA KORONAVÍRUS ADATAIT ITT TALÁLOD!

Megfázásnak hitte betegségét

A várandós Mónika március 10. könyékén kezdett el köhögni és folyt az orra. Néhány nappal azelőtt kertészledett, azt gondolta, picit megfázott.

Beoltják a kismamákat

Orbán Viktor március végén jelentette be, hogy soron kívül beoltják a várandós anyukákat. Ezt követően pedig a Semmelweis Egyetemen el is indult a kismamák oltása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels