A második Gyurcsány-kormány önkormányzati minisztere, Gyenesei István közösségi oldalán jelentette be: amputálni fogják a jobb karját. Rosszindulatú daganatot találtak nála, orvosaival és családjával együtt hozta meg a döntést.

Az életben maradás feltétele

„Egy kézzel is lehet élni” – kezdte az egykori politikus a posztját, hozzátéve, hogy esetében ez most az életben maradás feltétele. Ha semmi váratlan nem jön közbe, akkor egy hét múlva a Semmelweis Egyetem klinikáján, 9 órai kezdéssel amputálni fogják a jobb karját. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rosszindulatú daganat alakult ki

A korábbi politikus könyök hajlatában egy kioperálhatatlan, nagyon ritka, rosszindulatú daganat alakult ki néhány hónappal ezelőtt. Orvosaival egyetértésben hozták meg a döntést.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kalandként éli meg az egészet

„Hihetetlen, de a folyamatos fájdalom ellenére, egy különleges kalandként élem meg ezt az egészet, amelynek során a továbbiakban sem akarok szenvedni, sokkal inkább kíváncsian megélni az új kihívásokat” – írta bejegyzésében.

„Nincs bennem félelem”

„Ha a Teremtő így akarta, akkor jajveszékelés, dühöngés, búslakodás és letargia nélkül fogadtam el az első szembesítő pillanattól fogva. Nincs bennem félelem, legfeljebb természetes izgalom, hiszen tudom, hogy Isten ott lesz velem és a gyógyító emberekkel, amikor egyik legkedvesebb, de feltétlenül legtöbbet használt testrészemtől örökre el kell búcsúznom. Hálás vagyok neki, nagyon hálás” – írta érzéseiről Gyenesei István.

Lesz, ami csak emlék marad

„El kell fogadnom, hogy bőven lesz, ami csak emlék marad. Sokak által dicsért, szép aláírásom, vagy a gyümölcsös ládák emelése, de a szeretet számos jele kinyilvánításának lehetősége már most a múlté. Ezért aztán még a műtét előtt gyermekeinket, unokáinkat pünkösd vasárnapján, ami egyben a gyermeknap is, kétkezes ölelés partira hívom” – folytatta.

Teljes életet akar élni

„A hálán túl természetesen sajnálom is a karomat, de ha így, akkor így fogok teljes életet élni a jövőben is. Kettőzött energiával. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy tudom családom, barátaim, különösen feleségem Hajni segítségemre lesz, ha elakadok” – tette hozzá.

Nem szeretné, ha sajnálnák

Gyenesei azt kéri mindenkitől, hogy ha a beavatkozást követően bárhol találkoznak vele, ne lásson az arcokon sajnálkozást.

„Ugyanaz leszek, aki voltam”

„Mert én ugyanaz leszek, mint aki voltam. A mindig optimista és vidám, tenni akaró Gyenesei Pisti, aki szereti az egész világot és a világ is szereti őt. Érzem, hogy van még feladatom” – zárta posztját.

Páratlan karrier

Gyenesei István annak idején, 37 évesen az ország legfiatalabb megyei tanácselnöke lett Somogyban. 2006-ban egyedüli függetlenként, a Somogyért Egyesület képviselőjeként jutott be a parlamentbe. Korábban többször beszélt arról, mennyire büszke gyermekeire, közülük az egyik a világbajnok öttusázó Gyenesei Leila. Az egykori miniszter már több mint tíz éve saját tulajdonú pálinkafőzdéjét menedzseli. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyenesei István. Fotó: