A 61 éves pilisvörösvári férfi azt gondolta, teljesen rendben van kimenni egy nagy traktorral az erdőbe, ásni egy óriási gödröt, azt feltölteni veszélyes anyagnak minősülő építési hulladékkal, majd betemetni. Amikor lebukott azt monda, azért ásta el, hogy ne legyen útban.

Közterület felügyelőnek tűnt fel

Egy helyi közterület felügyelő tett bejelentést a pilisvörösvári rendőrőrsön június 17-én, mivel a közeli erdő természetvédelmi területén egy munkagéppel gödröket ástak, majd abba építési törmeléket, hulladékot raktak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Követte a traktor nyomait

A munkagép által okozott sárfelhordás nyomait követve a rendőrök eljutottak egy 61 éves piliscsabai férfihoz, akit elfogtak és előállítottak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mindent elismert a férfi

A férfi a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, panasszal a gyanúsítás ellen nem élt.

Ez a traktornyom buktatta le

Forrás: Rendőrség

Elásta, hogy ne legyen útban

Állítása szerint a négy köbméternyi, egy épület bontásából származó téglákkal, vakolatdarabokkal és betonalapokkal többször is fordult. „Úgy gondoltam, hogy kiviszem az erdőbe és ott elásom, ott nem lesz útba” – fogalmazott.

Bíróságra járhat a férfi

A Pilisvörösvári Rendőrőrs nyomozói a férfivel szemben a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait az ügyészségnek átadta.

Börtönbe kerülhet

Mire számíthat a férfi? A törvény szerint, aki engedély nélkül helyez el jelentős mennyiségű hulladékot az erdőben bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés 5 év is lehet, ha veszélyes hulladékról van szó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy probléma

Az illegális szemetelők nagy része azt hiszi, neki mindent lehet. Egyre több agglomerációs településen vívnak harcot a mocskukat az erdők, mezők szélére lepakolók ellen. Kamerákat, járőröket vetnek be ellenük, sokszor a környéken élők is segítenek. Dunaharasztin az önkormányzati rendészek is korábban szép munkát végeztek, mert egy rémesen pofátlan szemetelőt kaptak el.

Szeméthegyet pakoltak le

Több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán. Ez az eset még őket is megdöbbentette. Hatalmas mennyiségű, épületbontásból származó hulladékot fedeztek fel a Déli Iparterület közelében.A Dunaharaszti Városi Rendészet közterület-felügyelői adatgyűjtésbe kezdtek, majd napokon át figyelték a területet. Sikerrel jártak: meglett az elkövető.

Ezeket se hagyd ki!

Kiemelt kép: illusztráció, a dunaharaszti szemetelésnél készült felvétel