Szomorú hírt osztott meg a közösségi oldalán szombat délután Szabó Győző. A színész a Facebookon tudatta, hogy elhunyt az édesapja. A színész 2 éve vesztette el édesanyját.

A közösségi médiában is elbúcsúzott

„Nyugodj békében Apukám!” – írta a posztban Szabó Győző. A színész édesanyja 2020-ban halt meg. Akkor azt nyilatkozta a Blikknek, hogy amikor már néhány napja nem érték el, rossz érzés fogta el. “Kiderült, nem volt jól, kórházba került. Odautaztunk, de sajnos akkor már nagyon rossz volt az állapota. Végül a szíve nem bírta és feladta a küzdelmet”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan kondoleáltak

A szomorú hírt szombat délben jelentette be, és fél nap alatt 1200 ember biztosította együttérzéséről a színészt a Facebookon.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A poszt

Drogellenes kampányban

Szabó Győzőről a BudaPestkörnyéke.hu akkor írt utoljára amikor tavaly ősszel részt vett egy drogellenes kampányban. A BRFK munkatársai a Cinemax mozitermében beszélgettek fiatalokkal a droghasználat veszélyeiről, miután megnézték Szabó Győző filmművész életrajzi filmjét, a Toxikomát.

A film előzménye

Szabó Győző 1970-ben született, képzettségét tekintve grafikus. Az első komolyabb színházi szerepét a Bárkában kapta, 1995 óta a Katona József Színház tagja. A 90-es években évekig drogfüggő volt, amelyről könyvet írt. Ebből a könyvből készült el Herendi Gábor filmje, a Toxikoma.

Ez is érdekelhet

Gyászfeldolgozás

A gyász nem közösségi kérdés immár: az ismerősök a “fogadd őszinte részvétemet” jellegű kényszeredett mondatok után igyekeznek elkerülni a halálesettel kapcsolatos beszélgetéseket. Hallgat a közösség – s hallgatnak a gyászolók is. Egy haláleset után a legtöbb ember ma már mihamarabb visszatér a munkájához, nem visel gyászruhát – igyekszik úgy élni tovább, mintha semmi sem történt volna – olvasható a Budai Pszichológus Központ oldalán.

Amikor már együtt tudunk élni a fájdalommal

A szakemberek szerint a gyász feldolgozása az élet újraszervezését jelenti. A gyász valójában akkor tekinthető “feldolgozottnak”, ha a gyászoló képessé válik arra, hogy életét folytatni tudja – immár együtt élve azzal a tudattal, hogy ezt szerettének hiányában kell megtennie.

Címlapkép: Szabó Győző a Mi kis falunk forgatásán.