Megtapasztalva a betegséggel járó erős fizikai fájdalmat és a mérhetetlen mentális elesettséget, kérek mindenkit, hogy vegye a védekezést komolyan! – írta nemrég közösségi oldalán D. Kovács Róbert kőbánya polgármestere, aki elkapta a koronavírust. Azt is elmondta milyen hibát követett el, miért kapta el a vírust.

Koronavírussal fertőzödött meg a kőbányai polgármester, aki csupán csak két belföldi úton vett részt a nyár elején. D. Kovács Róbert a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a koronavírus-tesztje pozitív lett.  Kőbánya polgármestere pénteken már érzékelte magán a fertőzés jeleit, később a felesége is több tünetet produkált.

A polgármester elmondása alapján csak nyár elején nyaralt a családjával, akkor is csak belföldön, azóta pedig semmilyen rendezvényen, sem összejövetelen nem vettek részt. Viszont ahogy fogalmazott, egy hibát elkövetett:

„Tegnap délután szembesültem azzal az eredménnyel, aminek elkerüléséért mindent megtettem március óta. Nyár elején tettünk két belföldi kirándulást, aztán úgy döntöttünk, hogy első a biztonság, szűkebb és tágabb környezetünk egészsége, ezért nem utaztunk el sehova.

Fontos: Enyhített a kormány a beutazási szabályokon: már nemcsak Magyarországon készült teszteket fogadják el

Mindig és mindent fertőtlenítettünk és fertőtlenítünk. Nem voltunk rendezvényen, se családi összejövetelen, kikapcsolódni a friss levegőre, a szabadba jártunk. Nem betegedhetünk meg, gondoltuk, hiszen kicsi Gyermekünket el kell látni, a kötelezettségeimet teljesítenem kell.

Egy “hibát” azonban mégis elkövettem. Visszatérve a hivatalba jól esett újra találkozni a kollégákkal, nem csak online, hanem szemtől szembe egyeztetni, értekezni. Az elmúlt napokban a bizalom erősebbé vált az aggodalomnál, egymás között nem vettünk maszkot, a 2 méteres távolság is sérült amikor beszálltunk közösen egy autóba. Ennek sajnos rögtön meg is lett a következménye.

Radványi Gábor alpolgármester kollégám kontaktjaként kerültem vizsgálatra csütörtökön reggel, azonnal, ahogy az ő fertőzöttsége kiderült.

Sajnos péntekre le is betegedtem, általános gyengeséggel, erős fej- és végtagfájdalommal nyomom az ágyat. Megérkezett a Covid PCR vizsgálatom eredménye is, ami pozitív lett. Feleségem is mutat tüneteket, tegnap Kislányunk is nyűgösebb volt, de a bezártság is teheti. Most abban bizakodunk, hogy nem leszünk rosszabbul, hogy itthon, egymást segítve minél előbb felépülünk.

Megtapasztalva a betegséggel járó erős fizikai fájdalmat és a mérhetetlen mentális elesettséget, kérek mindenkit, hogy vegye a védekezést komolyan!” – írta bejegyzésében a polgármester.

Ezek is érdekelhetnek, klikkelj a címekre!

Kiemelt kép: D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere – BPKmontázs