Extra juttatások garmadával szeretné magához édesgetni a fővárosi cég leendő munkavállalóit. Hatalmas hiány van a sofőrökből, éppen ezért minden segítséget szeretnének megadni a potenciális dolgozóknak.

Ennyit fizetnek

Bruttó 500 ezer forintot fizet a fővárosi vállalat a hozzá 2023. augusztus 31-ig jelentkező képzett autóbusz- és trolibuszvezetőknek – olvasható a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) hétfői tájékoztatásában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincsenek egyedül a gondokkal

Mint írják, az autóbuszvezetők hiánya Európa szerte gondokat okoz a közlekedési cégeknek így a BKV-t sem kerülik el ezen nehézségek. Éppen ezért indították nyár elején azt a toborzókampányukat, amely extra bónuszokkal segíti a járművezetőket az ideális munkahely, a BKV-t pedig az ideális munkaerő megtalálásában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez a feltétele az extra prémiumnak

Éppen ezért a nyári kampányuk alatt mind az új belépő járművezetőnek, mind az őt ajánló BKV-s munkatársnak bruttó 500-500 ezer forint bónuszt fizetnek, amennyiben az illető fél év múlva is a BKV-nál dolgozik főállásban.

Könnyen lehet találni közel munkahelyet

Emlékeztetnek, hogy Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatójaként jelenleg csaknem 2000 autóbuszvezetőt és 280 trolibuszvezetőt foglalkoztatnak, akiknek átlagos bruttó keresete 730 ezer forint. A járművek a főváros különböző pontjain elhelyezkedő 5 garázsból gördülnek ki naponta a budapesti utakra, így bárki könnyen választhat a lakóhelyéhez közel eső telephelyet.

Az sem akadály, ha valaki távolabbról jön

Egyúttal jelezték, hogy az agglomerációból vagy éppen a vidékről érkezőknek munkába járási támogatást tudnak adni, a fővárostól messzebb élőknek pedig munkásszállón tudnak kedvezményes elhelyezést biztosítani. Persze azok is jelentkezhetnek, akiknek nincsen meg a szükséges képzettségük.

Extra pénzjutalom minden vizsga után

Jelezték, nekik is jár az extra juttatás, a C kategóriával rendelkező jelölteknek folyamatosan indítják képzéseiket, akik már a tanfolyam alatt és a munkabér mellett minden sikeres vizsga után bruttó 150 ezer forintot fizet a cég. Emellett megjegyzik, hogy a B kategória sem jelenthet gondot, ugyanis azok is jelentkezhetnek, akik kizárólag autóra rendelkeznek képesítéssel.

Elektromos buszok a város útjain

A leendő munkatársak pedig akár a vadiúj, elektromos buszokat is vezethetik. Mint korábban hírt adtunk róla, ismét elektromos buszokat tesztelnek Budapesten: az e105-ös és az e210-es vonalon július 17-e és augusztus 3-a között egy szóló, az e8E vonalon pedig egy csuklós járművel találkozhatnak az utasok július 21-e és 29-e között

Itt lehet megnézni, mikor merre járnak

Ezen járatok nem menetrend szerint, hanem azon felül fognak indulni, s ingyenesen lehet őket kipróbálni. A BudapestGO alkalmazásban percre pontosan nyomon lehet követni, hogy merre járnak az elektromos tesztbuszok, s menetrendjükről is az alkalmazásban lehet tájékozódni.

Így tervezték meg az útvonalat

A járműveket azért a 105-ös, a 210-es és a 8E vonalon próbálják, mert szeretnék őket minden körülmény közt letesztelni. Itt ugyanis található normál városi szakasz, valamint hegyvidéki terep is. Emellett a sűrű beépítettségű belvárosi környezetben is lehet információkat szerezni a buszok tulajdonságairól.

Ennyit képesek haladni egy töltéssel

Az MAN 12e (szóló), illetve 18E (csuklós) járművekkel lehet találkozni a budapesti utcákon. Ezek a buszok akár 350 kilométert képesek haladni egy töltéssel, s amikor fékeznek, akkor az így nyert energiát visszatáplálják a rendszerbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldaláról származik.)