Új kihívás terjed a közösségi médiában, amelynek keretében azt kérik a résztvevőktől, hogy egész májusban ne nyírjanak füvet az udvarban. A #NoMowMay, magyarul #vagatlanmajus hashtagekkel ellátott kezdeményezés célja elsősorban nem a lustálkodás, hanem környezetvédelmi indokok állnak a háttérben.

Ne nyírj füvet

A Vágatlan Május névre keresztelt kihívást sokan osztják meg a közösségi médiában. A kezdeményezés arra szólít fel, hogy május 1-től 31-ig, aki teheti, ne nyírja le a füvet, ezzel is segítve a természetet. 5 érvet hoznak fel amellett, hogy miért hagyják a kertesház-tulajdonosok magasra nőni a gyepet az udvaron. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Virágjáró rovarok

Most kezdenek igazán beindulni a virágok, és az újonnan kikelt beporzóknak szükségük van energiára, ez mellett fogyatkoznak az egész világon a virágjáró rovarok, de ha több életteret, táplálékot biztosítunk nekik, akkor ez megállítható.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokféle növény

A biodiverzitás a sokszínűség az élet alapja. Minél több féle növény jelenik meg, annál több faj talál élelmet vagy éppen menedéket magának.

Nem kell locsolni sem

A magasabbra hagyott fű hűsíti a talajt, ezzel együtt a környezetét is. Nem kell annyit locsolni sem, nem ég ki és, több széndioxidoz nyel el mint egy 5cm-nél rövidebb.

Növények védelme

A természetet ha kicsit hagyjuk kibontakozni, csodákat láthatunk, nem csak néhány szebb vadvirág, hanem akár védett növények is megjelenhetnek, és olyan fajok is beköltözhetnek a nem háborgatott helyekre akikre nagy szükségünk lehet a növényeink védelme érdekében – írja a Pénzcentrum.

Kerti munkák májusban

A fűnyíráson kívül rengeteg a teendő májusban a kertekben, udvarokban. Ilyenkor még el kell végezni a késői metszéseket, itt az ideje a bokrok, sövények, kisfák telepítésének, konyhakerti növények és virágok ültetésének, palántázásának.

Jön a bodzaszüret

Lehet permetezni, locsolórendszert telepíteni, trágyázni. Itt az ideje annak is, hogy a lakásban teleltetett kinti növényeket kivigyük, ha még nem tettük meg. Hamarosan pedig indulhat a bodzavirágszüret. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt ne hagyd ki: A fűnyírás tízparancsolata Budapest környékére szabva

Ezt is olvasd el:

Kiemelt kép: illusztráció