Ezen a hétvégén ismét szabad a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt! A RAKPART~2023 eseményhez kapcsolódva színes szabadtéri programok várják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedőket. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni, és a 2-es villamosvonal alatti „viadukt” is megnyílik

Rakpartnyitás a szórakozás jegyében

A BKK tájékoztatása szerint folytatódik a népszerű hagyomány, ráadásul a június 17–18-i hétvégén különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programok színesítik a rakpartnyitást a RAKPART~2023 elnevezésű nyári nyitórendezvény keretében. A szervezők a Jane Haining rakparton pihenőparkot és ideiglenes közteret alakítanak ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Méltó avatás

A nyitóhétvégén szombat reggeltől június 18-án, vasárnap estig méltó módon felavatják a rakpartot: lesz zene, sport, gyerekprogram és mindenekelőtt sétálók, bringások, görkorisok, rolleresek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt a helyetek!

Megnyitottuk a nyári szezont a rakparton! A Lánchíd és az Erzsébet híd között egész hétvégén a Valyo, város és a folyó programjai várnak, de akkor is itt a helyetek, ha csak egy kis pihenésre vágytok! – írta posztjában Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Innen lehet megközelíteni

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Villamosokkal is mehetünk

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szezonnyitó pillanatképek

Szezonnyitó pillanatképek

Szezonnyitó pillanatképek

Szezonnyitó pillanatképek

Kiemelt kép: elindult a szezon a rakparton! Fotók Facebook/Karácsony Gergely