Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk illegálisan épített kavicsozott utat Érd-Parkváros és Sóskút között Mészáros Lőrinc gyermekeinek a cége, hogy egy építkezés miatt erre járhassanak a teherautóik. Az építési törmeléket is okosban megoldották. Nem hulladék-lerakóba vitték, utat csináltak belőle.

Elmarasztalták a Mészáros-céget

Építési engedély nélkül végzett útépítési tevékenység és engedély nélkül végzett út forgalomba helyezési tevékenység miatt marasztalta el a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a Fejér-B. Á. L. Zrt.-t és a Kontimer Kft.-t – derül ki abból a határozatból, amelyet Tetlák Örs, Érd alpolgármestere juttatott el a 24.hu-hoz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Hulladékból készült

A Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló Fejér-B. Á. L. Zrt. még 2019 februárjában kötött szerződést az érdi önkormányzattal a Fenyves-Parkváros köznevelési centrum felépítésére és a feljelentés szerint az építkezés során keletkezett, hulladéknak minősülő építési és bontási törmeléket használták fel az ideiglenes út megépítéséhez ahelyett, hogy azt a szabályoknak megfelelően hulladék-lerakó helyre vitték volna. EZT OLVASTAD? Tragédia az érdi Lidlben: meghalt egy ember, az áruházat több órára lezárták

Sárga vonallal jelöltük az utat, mozgatással nagyíthatsz a térképen

Ne hagyd ki ezeket a cikkeket!

Az építés helyszínén keletkezett anyagból készült

Az Átlátszó.hu beszámolója szerint a fuvarozó cég azt javasolta, hogy az Érd Fenyves-Parkvárosban épülő köznevelési centrum építkezésekor kitermelt köves földből csináljanak utat, így a teherautók nem járnak majd be Érdre, hanem kikerülik a várost Sóskút felé, a megoldással tehát állítólag mindenki jól járt volna.

Senki nem kért rá engedélyt

A probléma mindössze az, hogy az út magánterületeken és természetvédelmi térségen vezet keresztül és senki nem kért az építésére engedélyt sem a tulajdonosoktól, sem az érintett önkormányzatoktól.

Feljelentés

A beszámolók szerint a hatóság munkatársai is csak bámultak, amikor meglátták a tudtuk nélkül épült 4 km-es ideiglenes utat a helyszínen. Tetlák Örs, Érd jelenlegi alpolgármestere feljelentést tett az ügyben.

Megállapodhatott a két polgármester?

Az Átlátszó arról ír, hogy Érd korábbi fideszes polgármestere T. Mészáros András és Sóskút korábbi és jelenlegi független polgármestere szóban egyezhetett meg az út építéséről. Amikor megkérdezték őket elhárították az érdemi választ, a volt érdi polgármester pedig egyértelműen kijelentette, hogy sem szóban, sem írásban nem adott erre engedélyt.

Kényszeres hazudozónak nevezi a volt polgármester az alpolgármestert

A volt érdi polgármester, T. Mészáros András közben a Facebookon nekiment a jelenlegi alpolgármesternek. Mint írja: „Tetlák Örs, aki ellen rágalmazás miatt jelenleg is eljárás folyik és aki több éves NAV-büntetés alatt áll, ismét hazudozik. Sem írásban, sem szóban ilyen tartalmú hozzájárulást nem adtam. A kényszeres hazudozó és kényszeres feljelentő ámokfutását végre meg kellene állítani: vagy a jog, vagy az orvostudomány segítségével” – írja az alpolgármesterről a korábbi fideszes polgármester.

3 évet kaphat a tettes

A Budaörsi Rendőrkapitányságon hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt van folyamatban eljárás, jelenleg ismeretlen tettes ellen – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az illegális hulladéklerakás legmagasabb bűntetési tétele három év, kérdés, kiderül-e valaha, hogy ki engedélyezte a 4 km- hosszú út építését. Nem lennénk meglepődve, ha a végén a teherautók sofőrjei lennének a hibásak az illegális szemétlerakás miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Az illegális útról készült felvétel – Forrás: Facebook/Tetlák Örs