28 ezer forintba kerül majd a Pfizer vakcina a magán oltóközpontban, bár egyelőre nem tudják, mikor kezdhetik meg a fizetős oltások beadását, nagyjából úgy számolnak, hogy ez még legalább 2 hónap. Előregisztrálni azonban még mindig lehet, 5000 forintért. A cég ellen viszont a fogyasztóvédelmi hatóság most újabb vizsgálatot indított.

Már második alkalommal indítanak vizsgálatot

A Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya már második alkalommal indít idén vizsgálatot a Nemzetközi Oltópont ellen. Az első, januári eljárás alkalmával a hatóság nem talált szabálytalanságot a cég előjegyzési protokolljában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondja a cég vezetője

Ennek ellenére most újabb vizsgálat indult a magán oltóközpont ellen. „Mivel sem a jogi környezet, sem a mi gyakorlatunk nem változott, arra számítunk, hogy az újabb vizsgálat is megerősít bennünket abban, hogy minden rendben van.Mi magunk is fontosnak tartjuk az átláthatóságot ebben a túlzás nélkül életbevágó témában, ezért reméljük, ezúttal pont kerülhet majd a történet végére. Így minden figyelmünket arra a kérdésre fordíthatjuk, amit a legfontosabbnak tartunk: hogyan oltsunk be minél gyorsabban, minél több embert” – írta a privát oltóközpont vezetője Kámány Roland, egy azoknak küldött levélben, akik már előregisztráltak a fizetős oltásra – derül ki a szeretlekmagyarorszag.hu cikkéből.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Ennyibe fog kerülni a vakcina

Az ügyvezető ezen túlmenően azt is részletezte, hogy mennyibe fog kerülni azok számára az oltás, akik hajlandóak fizetni érte. „A jelenlegi helyzetet figyelembe véve úgy kalkulálunk, hogy egy Pfizer–BioNTech vakcina esetében a kétszeri oltás teljes költsége mintegy 28 000 Ft-ba fog kerülni.” FRISS! Azonnali beavatkozásra volt szükség, ilyen állapotban van most a koronavírusos Bányai Gábor, fideszes politikus, akit meg akarnak menteni, mindent megtesznek érte

Aki előregisztrált

Az előregisztráció egyébként 5000 forintos költséggel jár, vagyis akik ezt már befizették, azoknak további 23 ezer forintba kerül majd a teljes védetsség, amit a Pfizer vakcinája nyújt.

Aki kiállna a sorból

„Mint eddig is, most is vállaljuk, hogy amennyiben valaki más úton megkapja az oltását vagy bármilyen egyéb okból kiállna a sorból, annak visszautaljuk a teljes befizetett előleget– de bízunk benne, hogy akik élnek előfoglalási jogukkal, azoknak hamarosan még több konkrétumot tudunk majd írni.”

Nem tudni, mikor kezdhetik meg az oltást

Viszont azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy mikor kezdheti meg az oltást a magán oltóközpont, nagyjából úgy számolnak, hogy erre még legalább két hónapot várni kell. EZ IS ÉRDEKELHET: Megszólalt egy vidéki mentőorvos a rájuk nehezedő teherről: “nem megoldott sem a pihenés, sem az evés, sem semmi igazából” – videó

Ez volt az eredeti terv

„Még ha ennél hamarabb el is indulnak ugyanis a szállítások, akkor is elfogadhatatlan lenne etikai szempontból rizikócsoportba nem tartozó fiatalokat és középkorúakat oltani mindaddig, míg magasabb kockázati csoportba tartozók vakcinára várnak. Mint mindenki, mi is reméltük, hogy sikerül az eredeti tervek szerint, március 15-re befejezni a veszélyeztetettek oltását”

Ezt jelenti a késés

“Ez azonban nem következett be, és a késés a mi lehetőségeinkre is hatással van” – írják a levélben, melyben azt is hozzáteszik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ ideiglenes oltási engedélyére is várnak még. NE HAGYD KI! Kiderült, ezek a betegségek számítanak krónikus betegségnek az oltási listán

Ezt vizsgálták januárban

Telex egy korábbi írása szerint az előző eljárásban azt vizsgálták, hogy a szakmai gondossággal ellentétes, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít-e meg az Oltóközpont Kft., illetve hogy a kínált szolgáltatás mögött ténylegesen teljesíthető-e a tartalom. A cég vezetőjének levele szerint azonban ezen vizsgálat során nem tártak fel szabálytalanságot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pfizer vakcina – Forrás: MTI/Mohai Balázs