Ez már durva: a háza felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi Kisbajcson. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, és a háza előtt elfogták a 48 éves elkövetőt. Az ingatlanon a szükséges intézkedéseket megtették, robbanás nem történt.

Robbantással fenyegetőzött

A rendőrségre szeptember 21-én 17 óra körül érkezett bejelentés, miszerint a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbajcson egy férfi a háza felrobbantásával fenyegetőzik. A rendőrök azonnal a megadott címre mentek, és a háza előtt elfogták a 48 éves elkövetőt. Az ingatlanon a szükséges intézkedéseket megtették, robbanás nem történt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előállították, őrizetbe vették

A kisbajcsi férfit, aki nem túl szerencsés módon, az esztergomi tragédia másnapján követet el tettét, az egyenruhások a Győri Rendőrkapitányságra előállították, ahol ellene – őrizetbe vétele mellett – közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás – adta hírül a police.hu oldal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Körözés alatt állt a robbantó

A BudaPewstkörnyéke.hu írt arról, hogy az esztergomi robbantást elkövető férfit a Szabolcs vármegyei rendőrök körözték hivatalos személy elleni erőszak okán. Korábban többször is behívta a rendőrség, de ezeket figyelmen kívül hagyta a férfi. Agresszív, veszélyes ember hírében állt

Szükségessé vált a TEK bevetése

Amikor a férfi mindenkivel, köztük a zsarukkal szemben is fenyegetően lépett fel, a TEK munkatársai is a helyszínre vonultak. Szerda kora délután zárták körül azt az ingatlant, amiben a zavart elméjű férfi tartózkodott. A ház teraszáról kommunikált a férfi a műveleti egységgel.

Négy és fél órán át zajlott a túsztárgyalás

A hosszadalmas túsztárgyalás alatt a férfi egész végig agresszív volt. Bizonyos pontokon úgy tűnt, hogy meg fogja magát adni. Erre végül nem került sor, ezért döntöttek úgy, hogy elfogják.

Még azelőtt el akarták fogni, hogy besötétedett volna

A kaput sötétedés előtt, páncélozott jármű fedezékében nyitották meg. A fő bejárati ajtóhoz sorakoztak fel a TEK munkatársai, majd felgyorsultak az események. A kommandósok azonban már nem tudtak belépni a házba.

Flexszel vágott a férfi a gázpalackba

A házban tartózkodó körözés alatt álló férfi egy flex segítségével belevágott a gázpalackba, így idézte elő a robbanást. A TEK-esek körülbelül 8-10 métert repültek a robbanás erejétől. Végül egy kisebb méretű tóba zuhantak.

Rögtön segítettek a bajbajutottakon

A tóba esett kollégákat azonnal kimentették. A mentősök megkezdték a sérültek állapotának stabilizálását. Hamar kiderült, hogy egy TEK-es meghalt. A sérültek között voltak, akiknek csontjaik törtek. Olyan is akadt, akinek fogai estek ki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI