Letért a sávról és a villamossínek melletti betonpadkára hajtott és elakadt egy Volvo a Rákóczi hídon. A balesetben nem sérült meg senki, azonban az autót le kellett emelni a padkáról.

Egy másik autós hülyesége miatt keveredhetett a padkára

Az eset még szombaton történt, de hétfőn osztották meg a bpiautósok.hu oldalon. Ott azt írják, nem tartják kizártnak, hogy egy másik autós manőverének kivédése céljából kellett az útról lehúzódnia a balesetet szenvedett autósnak.

Ráfutott az út szélére

Az elakadás pontos helye előtti szakaszon ugyanis az elválasztó útpadka sokkal alacsonyabb, mint ahová a Volvo felakadt, így ott volt lehetősége az autónak ráfutni, a már jóval magasabb padkaszakaszra.

Tetemes lehet a kár

Sajnos ilyen esetben a – ránézésre nem tetemes – kár igen jelentős is lehet, ugyanis a futómű elemek egy része, az olajteknő és egyéb alkatrészek is sérülhetnek, a karosszéria alsó részeiről már nem is beszélve – írják.

Autó a síneken a Tabánban

Szinte heti rendszerességgel történnek hasonló balesetek Budapesten. Legutóbb a Tabánban keveredett egy autós a villamossínekre. A fiatal pár alaposan meglepődhetett, amikor elfogyott alattuk az út és fennakadtak a villamossínek talpfáin. Defektet kaptak, a BKK hibaelhárító darujának kellett leemelni a céges autót a sínekről.

Szépen haladtak, aztán hoppá

A fiatalok szépen haladtak a Krisztina körúton a Tabánban az Erzsébet híd irányába. Az Orvos lépcsőnél az út enyhén elkanyarodik és innentől már nem lehet tovább menni a villamosok aszfaltba süllyesztett sínpályáján, mert különválik az út a sínektől. Ez látszik az alábbi képen.

Így történt a tabáni baleset

Ugyanez történt a Lánchídnál is

Decemberben szintén a villamospályán landolt egy Skoda a Lánchíd budai hídfője közelében. Úgy tudjuk ittas volt és Alsózsolcáról érkezett, nem is tudta pontosan, hogy hol van. A tűzoltók vontatták le a sínekről az autót.

Sínekre hajtott autó a Lánchídnál

A pesti oldalon is történt ilyen

Nemrég a pesti oldalon a híd alatti villamosalagútba keveredett be egy autós. Őt is csak a tűzoltók tudták kiemelni, az a baleset is érthetetlen volt, vélhetően komoly figyelmetlenség lehetett a háttérben.

Kiemelt kép forrása: Youtube/bpiautósok